Phil Spencer, bulut tabanlı oyun teknolojisinde Sony ve Nintendo'nun kendilerine rakip olamayacağını düşünüyor.
Phil Spencer

Microsoft’un oyun bölümü Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer, Sony ve Nintendo’ya büyük saygı duyduklarını ancak ileriye yönelik asıl rakiplerinin Amazon ve Google olduğunu söyledi.

Teknoloji sitesi Protocol’a röportaj veren Spencer, bulut tabanlı oyun servisi oluşturma konusunda Sony ve Nintendo’nun kendilerine rakip olamayacağını ima ederek asıl rakiplerinin Amazon ve Google olduğunu belirtti.

“Sony ve Nintendo konusunda, onlara karşı büyük bir saygımız var ancak biz Amazon ve Google’ı ileriye yönelik rakiplerimiz olarak görüyoruz. Bu, Sony ve Nintendo’ya karşı bir saygısızlık değil fakat geleneksel oyun firmaları bu kulvarın dışında. Azure teknolojisini yeniden oluşturmayı deneyebilirler ama biz bulut teknolojisine yıllar boyunca onlarca milyar dolar yatırım yaptık.”

Xbox’ın bulut tabanlı oyun teknolojisi xCloud henüz çıkışını gerçekleştirmedi ancak beta sürecine kabul edilen kullanıcılar bu hizmeti test etmeye başladı.

Öte yandan, geçen yılın mayıs ayında Sony ve Microsoft arasında bulut tabanlı çözümler geliştirmek adına “stratejik işbirliği” sağlandığı duyurulmuştu. Bu kapsamda, konsol sektörünün iki ezeli rakibi PlayStation ve Xbox ileriye yönelik teknolojiler oluşturmak için birlikte çalışma kararı almıştı.

Önceki İçerikSony, PlayStation 5 için resmi internet sitesi oluşturdu
Sonraki İçerikTokyo Mirage Sessions FE Encore inceleme (Nintendo Switch)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz