WoW’un Sıradaki Genişleme Paketleri Şimdiden Planlanmış Durumda!

World of Warcraft’ın Legion isimli genişleme paketi sonuncu olmayabilir.

Geçtiğimiz günlerde gamescom 2015’de duyurulan World of Warcraft’ın altıncı ve sıradaki genişleme paketi Legion, son paket olmayabilir. Geliştirici şirket Blizzard Entertainment, Legion’dan sonraki WoW’un sıradaki genişleme paketleri için şimdiden planlama yapıldığını doğruladı.

World of Warcraft’ın tasarım müdürü olan Tom Chilton, GameSpot’a verdiği röportajda ileriye dönük planlarına ait bazı bilgiler paylaştı. Blizzard’ın şimdiye kadar World of Warcraft ile ulaştığı başarılar hakkında soruya Chilton şöyle cevap verdi:

“Şu anda oyunda geldiğimiz konum gerçekten inanılmaz ve oldukça uzun bir serüven. Şimdiden daha fazla genişleme planladık.” diyerek Legion’ın son paket olmayabileceğinin sinyallerini verdi.

Legion’dan sonra gelmesi muhtemel paketler hakkında detaylı bilgi verilmedi. Legion ise geçtiğimiz günlerde gamescom 2015’de duyurulmuştu, yani yeni paketler hakkında detayların ortaya çıkması için henüz çok erken.

Legion’ın duyurulmasının yanı sıra Activision Blizzard tarafından yapılan açıklamaya göre, World of Warcraft’ın abonelik sayısı son 9 yılın en düşük seviyesine gerileyerek 5.6 milyon oldu. Chilton verdiği röportajda bu konuyla ilgili olarak, son yıllarda değişen oyuncu davranışları nedeniyle abonelik sayısının “uçucu” hale geldiğini belirtiyor.

Ayrıca World of Warcraft’ı en başından beri oynayanlar o zamanlar öğrenim görürken şimdilerde işleri ve aileleri olduğu için oyuna belli aralıklarla, daha çok yeni paketler geldikten sonra giriyorlar veya şu anda oyunu bırakmış durumdalar. Abonelik sayısının azalmasındaki diğer bir faktör ise bu durum.

Chilton belirttiklerine göre, genel anlamda WoW abonelik sayısı sürekli olarak artıp azalan bir grafiğe sahip ve veriler Activision Blizzard’ın her üç ayda bir hazırladığı kazanç raporlarında ortaya çıkıyor. Blizzard ise bu olanların farkında.

WoW tarihi ise bize şunu gösteriyor. Her bir yeni genişleme paketinin çıkışının ardından abonelik sayısında artış gözlemleniyor. Bununla birlikte, Blizzard eğer bu düşüşlerin önüne geçmek için hızlı bir şekilde yeni paketler piyasaya sürmek isterse, Legion’dan sonrası gelmesi muhtemel genişleme paketleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmamız çok uzun sürmeyecektir.

Son olarak, Blizzard yeni genişleme paketi Legion için herhangi bir çıkış tarihi vermedi fakat betası bu yılın sonlarına doğru başlayacak.

Önceki İçerikDark Souls’un Yaratıcısı “Birkaç Yeni Proje” Planlıyor!
Sonraki İçerikDota 2 International’ı Amerikalı EG Kazandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz