Total War: Warhammer’a yeni DLC geliyor: Realm of The Wood Elves

Total War: Warhammer'ın önümüzdeki ay çıkacak olan ve bugüne kadarki en büyük DLC'si olma özelliğini taşıyan Realm of the Wood Elves'a ait tüm detaylar...

Total War: Warhammer‘ın bugüne kadarki en geniş çaplı DLC’si “Realm of the Wood Elves”, Wood Elves ırkının yanı sıra pek çok özelliği de beraberinde getiriyor.

8 Aralık’ta çıkış yapması planlanan Realm of the Wood Elves DLC’sinin içeriğinden satır başları şöyle:

  • Büyük Sefer modunda yeni Wood Elves ırkı
  • Yeni, Irka özel para birimi: Amber
  • Wonder-tabanlı Campaign zafer koşulu
  • Wood Elf ırkı haritadaki herhangi bir bölgeyi fethedebilir
  • İki Yeni Oynanabilir Efsanevi Lord: Orion ve Durthu
  • Derin uzmanlaşma yetenek ağaçlarına sahip iki yeni Lord türü
  • Derin uzmanlaşma yetenek ağaçlarına sahip üç yeni Kahraman türü
  • Kapsamlı Wood Elf ordu kadrosu
  • Wood Elf’e özel ‘Season of Revelations’ hikayesi ile oyuna yeni bir sefer haritası ekliyor
  • Yeni Eşsiz Yaratıklar, Kahramanlar, Büyüler ve Oyun Özellikleri

Total War: Warhammer’ın ilk Elf ırkı olma özelliğini taşıyan ve oyunun şu ana kadarki en büyük içerik paketi Realm of the Wood Elves ile oyuna eklenecek Wood Elves, ‘diğer hiçbir ırka benzemeyen bir oyun tarzı sunuyor.’ Athel Loren’in büyülü ormanlarından gelen elfler Old World’deki herhangi bir yerleşim yerini ele geçirip buralara genişlemeye dayalı karakollar kurabiliyorlar.

Savaşlarda hızlı, ‘camdan yapılma top’ tarzı oyun stili sunuyorlar. Oyundaki en güçlü ve yetenekli okçular olan elfler sihirli oklar kullanabiliyorlar, hareket halindeyken atış yapabiliyorlar ve Dryad, Great Eagle, Forest Dragon ve devasa Treemen gibi Woodland müttefiklerini yardıma çağırabiliyorlar.

Şu anda ön siparişte olan Realm of the Wood Elves’ın içeriklerine tüm detaylarıyla aşağıdan ulaşabilir, DLC için yayınlanan tanıtım fragmanını ise en aşağıdan izleyebilirsiniz:

 

Sefer Oyun Tarzı

Wood Elf seferi Total War: WARHAMMER’ın diğer oynanabilir ırklarından daha farklı bir sefer deneyimi sunmaktadır. Ana altyapıları Athel Loren’deki Woof Elf yerleşimlerinde bulunsa da dışarı doğru da açılabilirler ve yerleşim yerlerini ele geçirerek Asrai Lookout ismindeki karakollar kurabilirler. Seferlerinin kalbi, yeni Wonder zafer koşuluyla bağlantılı olan 5 katlı The Greak Oak’tır.

Wood Elfler savaşta çevik ve ölümcüldür, ‘camdan yapılma top’ tarzı birimlere sahiptir. Diğer ırklara göre fiziksel olarak zayıf ve daha küçük birimlere sahip olsa da bu dezavantajı inanılmaz yakın ve menzilli saldırı yetenekleriyle kapatmaktadırlar. Çoğu hareket ederken atış yapabilen oyundaki en iyi okçulara sahiptirler ve bunlar çeşitli özel cephanelerle geliştirilebilir. Savaşta kendilerine genellikle Dryad, Eagle ve Treemen gibi orman hısımları eşlik etmektedir. Büyücüleri Lore of Life, Beast ve Shadow kullanır.

 

Yeni Hikaye Seferi: The Season of Revelation

Güzeller güzeli, zengin detaylı Athel Loren ve çevresindeki Duchies of Breton’da geçen Season of Revelation sefer haritasında Wood Elflerin iki Efsanevi Lordu Durthu veya Orion olarak oynayabilirsiniz. Bu seferde oyuncular Bretonnian istiları ve sonrasında da Beastman savaş lordu Morghur ve onun kötücül sürülerinin korkutucu saldırıları karşısında Athel Loren’i bir araya toplayacaklar.

 

Oak of Ages

Oak of Ages’in devasa, kadim çardakları Athel Loren’in ruhani kalbi ve kutsal gücünün kaynağıdır.

Büyük Seferde Oak of Ages Athel Loren’de bulunan 5 katlı bir Wonder yapısıdır ve oyuncular sefer gidişatı içinde bu yapıyı büyüteceklerdir. Wood Elf oyuncuları her yeni kata ulaştığında seferlerine kazandıkları bonuslar da artacaktır.

Oak’ın 5. kata ulaşması Battle of the Great Oak’ı, yani Athel Loren’in ruhani merkezine Beastmen ve Chaos Warriors sürülerinin çok aşamalı saldırısını başlatacaktır. Zafere ulaştığınızda (veya hayatta kaldığınızda) Wood Elflerin ana sefer amacı da tamamlanmış olur.

 

Yeni para birimi: Amber

Altına ek olarak Woof Elfler belli elit birimleri ordularına katmak, belli teknolojileri açmak ve Oak of Ages’i büyütmek için Amber toplarlar. Bu kaynak sınırlı miktarda bulunmaktadır ve yalnızca yerleşim yerlerini fethedip buralara Asrai Lookout kurarak elde edilebilir.

Amber sınırlı olduğundan oyuncular bunu fraksiyon gelişimine mi, askeri gelişime mi, yoksa zafer koşuluna mı harcayacaklarına karar vermek zorunda olacaklardır.

 

Wood Elf Yerleşimleri ve Karakollar

Wood Elfler The Old World’deki herhangi bir bölgeyi, ırk kökeni ne olursa olsun ele geçirebilme yeteneğine sahiptir. Ancak bu yerleşim yerleri yalnızca sınırlı yapı seçeneklerine sahip Asrai Lookout kurmak için kullanılabilir, yani bu bölgeler sadece orduya kaynak sağlayan yerlere veya bölgesel ticaret kaynaklarının toplandığı merkezlere dönüştürülebilir. Ana yapı zincirleri yalnızca Woof Elflerin gerçek evi olan Athel Loren bölgelerine kurulabilir. Athel Loren’deki yerleşimlerde 10 yapı yeri bulunur ve bu da Wood Elflerin yapılarına yeterli alan sağlar.

 

Wood Elf Altyapısı

Wood Efler kendilerine has teknoloji ağaçlarına ve binalara sahiptir ve son derece gelişmiş ve aristokrat bir ırk olarak Wood Elf Konseyi sosyal ve askeri konulara başkanlık yapar.

Bu Konseyde karakterlerin atanabileceği belli sayıda Ofis mevcuttur ve bu da Wood Elflerin altyapısına bağlıdır. Bazı binalar Ofis açmaya yararlar: örneğin eğer teknoloji ağacında Wild HEarth binası açıldıysa bunu bir yerleşim yerine kurarak Herald Of The Hunt ofisini açabilirsiniz. Eğer oyuncunun Lordlarından biri bu role atanırsa, belli aralıklarla Yaban Avı çağrısı yapacaktır. Bu Herald’a ve ordusunu Yaban Avı aktif olduğu sürece ciddi bonuslar verir, agresif eylemleri cesaretlendirir ve ordunun etkinliğini arttırır. Woof Elf seferinden en iyi şekilde faydalanmak için oyuncuların bu bağlantıları keşfetmeleri gerekir.

İki yeni Wood Elf efsanevi lordu Orion ve Durthu’nun atanabileceği Ofisler mevcuttur ve bu da onlara daha fazla sefer bonusu sağlar.

 

Yeni Efsanevi Lordlar

Wood Elf Büyük Seferi iki Efsanevi Lorddan biri tarafından yönetilebilir: King in the Woods, yarı tanrı Orion veya kadim Treeman Durthu. Her ikisi de oyuna farklı başlangıç konumundan başlar, farklı bir Athel Loren fraksiyonuna liderlik eder ve kendine has sefer bonusları sağlar.

 

Orion, The King in The Woods

Orion Athel Loren’in ve Wood Elflerinin ölümsüz yarı-tanrı kralıdır. Diyarları tehdit altındayken silah kuşanıp savunmaya koşan ilk kişidir. Her Elf kralın vahşi çağrılarına kapılır, ilkel içgüdülerine yenik düşer, medeniyeti bir kenara bırakır ve kendisini avın heyecanına bırakarak havadaki kan kokusunun peşine düşer.

Orion uzun menzilli mızrak saldırılarıyla kayda değer zararlar da verebilen, güçlü bir yakın saldırı savaşçısıdır. Ayrıca iki tane alan etkili yeteneğe sahiptir: büyülü bir girdap olan Hounds of Orion ve büyülü bir bombardıman olan Hawk’s Talon. Bu saldırılar Orion’a bağlıdır ve Winds of Magic harcamazlar.

Orion’un iki savaş yeteneği ağacı, iki dövüş yeteneği ağacı ve bir sefer yeteneği ağacı vardır. Çoğu benzersiz olan bu yetenekler level atladıkça belli alanlarda ustalaşmasını sağlar. Genel olarak Woof Elf ordusundaki bir çok okçu birime çeşitli avantajlar sağlar. Orduya alımlar sırasında Woodland Spirit birimleri için fazladan Amber ödemek zorundadır.

 

Durthu

Athel Loren’in yüce Treemen’lerinin en yaşlısı olan Durthu bir zamanlar kendisine orman hayatında huzur bulan iyicil bir yaratıktı. Ormanların ruhlarını Asrai’nin kaderlerine bağlayan ilk kişi oydu. Ve bir süreliğine her şey dengeli ve uyum içinde var olmuştu.

Athel Loren’e yapılan kanlı saldırılardan ve yakıt veya zevk uğruna yabancılar tarafından kesilen sayısız ağacın ardından Durthu canından bezmişti. Daha da kötüsü bu kötülüklerin çoğunu Wood Elflerin bizzat davet ettiğine inanıyordu. Artık onları arkadaş olarak değil, ortak bir amaca sahip müttefikler olarak görmeye başlamıştı.

Büyük Seferde Durthu Athel Loren’deki Argwylon bölgesinin orman ruhlarına liderlik eder. Orduya alımlar sırasında Woof Elf birimleri için fazladan Amber ödemek zorundadır. Güçlü bir savaşçı ve büyücü olan Durthu Lore of Beasts kullanır ve Transformation of Kadon sayesinde savaşta Mantikor çağırabilir.

 

Yeni Lordlar

Wood Elf orduları, ordularına komutanlık etmek üzere iki yeni Lord türünü kullanabilir: Glade Lord ve Treemen.

 

Glade Lord

Athel Loren’in Highlord lordları ve leydileri bin yıl boyunca Wood Elflere hükmetmişlerdir ve ırkları savaşa girdiğinde orduları da bu soylu isimler yönetmiştir. Bu güçlü savaşçıların ve mükemmel okçuların iki kişisel dövüş yeteneği ağacı mevcuttur ve bunlar okçuluklarına ve yakın saldırı yeteneklerine bonuslar kazandırmaktadır. Benzer şekilde Savaş ağaçları da bu iki farklı yolda ordularını güçlendirir – yakın saldırı ve menzilli saldırı. Ayrıca level atlayarak üç binek seçeneğini de açabilirler: Elven Steed, Great Eagle ve Forest Dragon.

 

Ancient Treemen

Ancient Treemen muazzam endamlı yaratıklardır. Elfler ve diğer orman yaratıkları tarafından büyük saygı duyulan bu yaratıkların gücü derin ormanların ejderhalarıyla bile boy ölçüşebilir. Ormanın gerçek muhafızları olan bu kudretli ruhlar Lore of Beasts kullanan Büyücü lordlardır. Binek seçenekleri olmasa da (dünyada onları üzerlerinde taşıyabilecek büyüklükte çok az yaratık mevcuttur), ordularındaki tüm ağaç ırkı birimlerine koruma sağlayan benzersiz yeteneklere sahiptirler.

Kahramanlar

Wood Elf orduları ordularını desteklemek ve Sefer Haritası eylemleri gerçekleştirmek için üç yeni Kahraman birimini kullanabilir. Bunların her biri de yetenek ağaçları yoluyla güçlü uzmanlaşma seçenekleri sunmaktadır.

 

Spellsinger (Mage odaklı)

Wood Elf büyücülerinin Athel Loren ile benzersiz bir ilişkisi vardır. Ormanın derin zekası ile bağlantılı olan bu birimler aynı Dryad, ruhlar ve Treemen’ler gibi çevreleriyle eşsiz bir bağ içindedirler. Spellsinger’lar Lores of Life, Shadow ve Beasts kullanmaları için orduya alınabilir.

 

Branchwraith (Melee/Mage odaklı)

Dryad’ların en yaşlıları olan Branchwraith Athel Loren’in kadimlerine cariye olarak hizmet etmektedir. Elfler gelmeden önce ormana hükmeden ve Winds of Magic’i evcilleştiren kendileridir. Branchwraiths ve Asrai arasındaki ilişkide bir bozulma olmamıştır ve aralarında tedirgin bir barış hüküm sürmektedir; bu yetenekli Lore of Life kullanıcıları savaşın ortasında büyüler yaparken bir anda güçlü eklemleriyle düşmanlarına direkt saldırırken de görülebilir.

 

Waystalker (Spy, Ranged odaklı)

Waywatcher’ların en yetenekli okçuları olan Waystalker’lar kafayı Av ile bozmuştur. Sessiz ve yalnız bireylerden oluşan Waystalker’lar hedeflerine tamamen bağlıdır ve bu yüzden ormanla Elf hısımlarına göre daha yakın bir bağ içerisindedir. Bu uzman keskin nişancılar atış yaparken hareket edebilir, hatta saklanabilir ve diğer okçuların hayalinde bile göremeyeceği acımasız bir isabet oranıyla düşmanlarını tek tek avlayabilir.

 

Birim kadrosu

Wood Elf kadrosunda bir çok yetenekli okçu birim bulunmaktadır. Belli binalar yapıldığında üç özel cephane türünü kullanabilen Glade Guard, Deepwood Scouts ve Glade Riders birimleri de orduya alınabilir:

  • Starfire Shafts (Ateş zararı)
  • Hagbane Tips (Zehir zararı)
  • Swift Silver Shards (Büyü zararı)

 

Yakın Savaş Piyadeleri

  • Eternal Guard
  • Eternal Guard (kalkan)
  • Wardancers
  • Wardancers (Asrai mızrağı)
  • Wildwood Rangers

 

Menzilli Piyadeler

  • Glade Guard
  • Glade Guard (Starfire Shafts)
  • Glade Guard (Swift Shiver Shafts)
  • Glade Guard (Hagbane Tips)
  • Deepwood Scouts
  • Deepwood Scouts (Starfire Shafts)
  • Deepwood Scouts (Swift Shiver Shafts)
  • Deepwood Scouts (Hagbane Tips)
  • Waywatchers

 

Yakın Savaş Süvarileri

  • Wild Riders
  • Wild Riders (kalkan)

 

Menzilli Savaş Süvarileri

  • Glade Riders
  • Glade Riders (Starfire Shafts)
  • Glade Riders (Swift Shiver Shafts)
  • Glade Riders (Hagbane Tips)
  • Hawk Riders (uçan)

 

Büyülü Süvariler

  • Sisters of The Thorn (bağ büyüleri yapabilir)

 

Woodland Spirit birimleri

  • Dryads
  • Tree kin
  • Treeman

 

Azman Birimler

  • Great Eagle (uçan)
  • Forest Dragon (uçan)

Önceki İçerikAltın Joystick Ödülleri 2016’nın kazananları belli oldu!
Sonraki İçerikAvengers: Infinity War’un çekimleri şimdiden başlamış olabilir!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz