The Last of Us Remake PS5 için yapım aşamasında

Days Gone 2'yi geliştirme fikri ise reddedilmiş.

Bloomberg’tan Jason Schreier’ın haberine göre, 2013’te çıkan ve hit olan PlayStation 3 oyunu The Last of Us‘ın remake (yeniden yapım) hali PlayStation 5 için geliştirme sürecinde.

Schreier, projenin ilk başta Sony‘nin San Diego’da kurduğu yeni stüdyosuna verildiğini ve aslında Uncharted: Drake’s Fortune için remake planlandığını ancak en nihayetinde The Last of Us için remake yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Söz konusu haberde, The Last of Us Remake PS5 projesi üzerinde çalışan ekibin bir noktada 2019’dan 2020’ye ertelenen devam oyunu The Last of Us: Part II‘nin geliştiricisi Naughty Dog‘a destek sağlaması için görevlendirildiği, bu oyun çıkış yaptıktan sonra ise remake projesine tekrar dönüldüğü fakat bu sefer Naughty Dog’un proje üzerinde söz sahibi olmaya başladığı yazıyor. Hatta San Diego stüdyosunun hiçbir zaman Sony’den ihtiyaç duyduğu desteği alamadığı öne sürülüyor.

Şu anda San Diego stüdyosunun büyük ölçüde dağıldığını, ekibin geri kalanının geleceğinin ise belirsiz olduğunu belirten Schreier, “T1X” kod adını taşıyan The Last of Us Remake’in arka planda Naughty Dog tarafından geliştirilmeye devam edildiğini iddia ediyor.

Aynı haberde, Sony’nin küçük çaplı ve “niche” projeler üzerinde çalışan stüdyolara desteğinin azaldığı; God of War, Spider-Man ve Last of Us gibi büyük hitlere daha çok odaklandığı öne sürülüyor. Öyle ki, Days Gone 2‘yi geliştirme fikrinin Sony tarafından reddedildiği ve Bend Studio‘nun farklı projelerde görevlendirildiği belirtiliyor.

E3 2021 tamamen dijital olacak, katılımcı firmalar netleşti

Önceki İçerikNEO: The World Ends With You’nun çıkış tarihi belli oldu
Sonraki İçerikNintendo Switch için 21 yeni oyun duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz