E3 2021 tamamen dijital olacak, katılımcı firmalar netleşti

Sony, Bandai Namco ve birkaç firma daha E3 2021'de yer almayacak.

E3 2021′in tamamen dijital bir şekilde 12-15 Haziran tarihleri arasında düzenleneceği açıklandı.

GamesIndustry.biz’deki habere göre, etkinliğin organizatörü ESA, E3 2021’in sadece online şekilde gerçekleşeceğini doğruladı ve katılımcı firmaların isimlerini paylaştı. Etkinlikte yer alacak olan firmalar Nintendo, Xbox, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Games ve Koch Media.

12-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan ve bu yılki adı Electronic Entertainment Experience (Expo yerine) olarak değiştirilen E3 2021’de Sony, EA, Activision Blizzard, Sega, Bandai Namco ve Square Enix bulunmayacak.

Söz konusu haberde, ESA’in gönderdiği basın bültenine göre E3 2021 tamamen dijital olacak ve katılımcı firmalar “en yeni oyunlarını ve haberleri dünyanın her yerindeki hayranlara doğrudan sunacak” deniyor.

Ayrıca, birkaç gün önce ortaya çıkan ve E3 2021’in bazı içeriklerinin ücretli olacağı yönündeki iddialara ilişkin olarak ESA, “içeriğin güçlendirilmesi ve herkese ücretsiz olarak sunulması için” video oyun basınıyla birlikte çalışacağını ifade ediyor.

Video oyun sektöründeki büyük firmalar her yıl E3’e katılım gösteriyordu. Pandemiden önce 2019’da ilk kez Sony fuara katılmama kararı almıştı. 2020’de ise pandemi nedeniyle iptal edilmişti.

Önceki İçerikSony oyunu MLB The Show 21 çıkış gününde Xbox Game Pass’te; PlayStation’da tam fiyattan satılacak
Sonraki İçerikMonster Hunter Rise inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz