Google oyunların Stadia portları için “on milyonlarca dolar harcadı”

Sadece The Division ve Assassin's Creed için Ubisoft'a 20 milyon dolar ödendiği iddia ediliyor.

Google‘ın Ubisoft ve Take-Two gibi firmalara oyunlarını Stadia‘ya port ettirmek için “on milyonlarca dolar ödediği” iddia ediliyor.

GamesIndustry.biz‘in haberine göre, Bloomberg’tan Jason Schreier’in konuyla alakalı kaynaklardan edindiği bilgilere dayanarak yayımladığı yazısında, Google’ın 2019’da piyasaya sürdüğü streaming oyun servisi Stadia’da büyük oyunların yer alması için Ubisoft ve Take-Two gibi sektörün önde gelen oyun firmalarıyla “on milyonlarca dolar” değerinde anlaşmalar yaptığı belirtiliyor.

Schreier daha sonra Twitter hesabından paylaştığı bir tweet dizisiyle daha detaylı bilgiler sundu. Google’ın tüm oyunları kapsayacak şekilde bir anlaşmadan ziyade “her bir oyun portu için on milyonlarca dolar” ödediğini ve bu miktarın bazı büyük oyunların toplam bütçesine denk geldiğini yazan Jason Schreier, firmanın sadece The Division ve Assassin’s Creed portları için Ubisoft’a 20 milyon dolar ödediğini belirtti.

Buna ek olarak Schreier, Stadia’nın çıkış oyunları arasında yer alan NBA 2K20 ve Red Dead Redemption 2‘nin arkasındaki firma Take-Two’nun da “vurgun yaptığını” ifade ederek Ubisoft’a benzer şekilde ödeme aldığını ima etti.

Google yakında zamanda Stadia için oluşturduğu kendi oyun geliştirme stüdyolarını aniden kapatmasıyla gündeme gelmiş ve eleştirilerin hedefi olmuştu. Stadia şu an için hizmet vermeye devam ediyor ancak platform üzerindeki oyunlar artık sadece Google’ın Ubisoft ve Take-Two ile yaptığı anlaşmalardaki gibi üçüncü parti firmalar tarafından sağlanıyor.

Önceki İçerikE3 2021 etkinliği iptal edilmiş olabilir
Sonraki İçerikSquare Enix remake oyun projeleri için Forever Entertainment ile anlaştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz