SÖYLENTİ: Horizon: Zero Dawn PC’ye geliyor

İddiaya göre, PC'ye gelecek ilk ve tek PS4 özel oyunu olmayabilir.

Horizon Zero Dawn PC için geliyor iddiası

İddiaya göre, PS4’ün özel oyunlarından Horizon Zero Dawn PC için de çıkış yapacak.

Kotaku’dan Jason Schreier’in haberine göre, PlayStation 4′e özel olarak 2017’de çıkış yapan Horizon: Zero Dawn PC platformuna geliyor. Schreier, “Sony’nin planları hakkında bilgi sahibi üç kaynaktan” edindiği bilgiye dayanarak oyunun bu yıl içinde PC için piyasaya sürüleceğini yazdı.

Yazıda, basına konuşma yetkisi bulunmayan bu kişilerin isim vermeden açıklama yaptığı, Sony’nin ise Kotaku’nun sorularını henüz cevaplamadığı belirtildi. Schreier ayrıca, Horizon: Zero Dawn’ın PC’de hem Steam hem de Epic Games Store üzerinden satışa sunulacağını ancak bu planın değişebilme ihtimalinin de bulunduğunu belirtiyor.

Eğer söylenti doğru çıkarsa Horizon: Zero Dawn, Sony’nin birinci parti stüdyosu tarafından geliştirilip PC’ye gelecek olan ilk büyük oyun olacak. Yapımcı stüdyo Guerilla Games, 2005 yılında Sony tarafından satın alınmış ve bu tarihten sonra daima PlayStation platformuna özel oyunlar hazırlamıştı.

Oyun, Guerilla Games’in kendi oyun motoru Decima Engine tarafından geliştirilmişti. Aynı motoru kullanan Death Stranding de geçen yıl PS4 için çıkmıştı ve bu yıl içerisinde o da PC için piyasaya sürülecek. Death Stranding’in yapım ve dağıtım bütçesi de tamamen Sony tarafından karşılanmıştı ancak geliştirici stüdyo bağımsız durumdaki Kojima Productions idi. Aynı şekilde, yine Sony’nin bütçesiyle bağımsız stüdyo Quantic Dream’in hazırladığı Detroit: Become Human da 2018’deki PS4 çıkışından bir yıl sonra PC’ye gelmişti.

Microsoft’un Xbox’a özel oyun geliştirmeyi bırakması ve tüm oyunlarını PC için de çıkarması, Sony’nin de bu yönde adım atmasına neden olmuş gibi gözüküyor. Öte yandan, Jason Schreier, Horizon: Zero Dawn’ın PC’ye gelecek tek PS4 özel oyunu olmayacağını düşünüyor.

Horizon Zero Dawn’ın satış rakamı 10 milyonu geçti

Önceki İçerikCyberpunk 2077’nin çıkış tarihi ertelendi
Sonraki İçerikSÖYLENTİ: The Order: 1886’nın devam oyunu PS5 için yapım aşamasında

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz