Sony’den geri adım: Horizon Forbidden West ücretsiz yükseltme sunacak

Bundan sonraki PlayStation özel oyunları ise 10 dolar karşılığında yeni nesle yükseltilebilecek.

Yakın zamanda ön siparişe açılan Horizon Forbidden West‘in ücretsiz yeni nesil yükseltmesi sunmayacağı açıklanmıştı. Gelen tepkiler sonucu Sony geri adım attı ve oyunun PS4 sürümünü satın alanların ücretsiz şekilde PS5 versiyonuna geçiş yapabileceğini duyurdu.

2 Eylül itibarıyla ön siparişe açılan PS4 ve PS5 özel oyunu Horizon Forbidden West’in 60 dolar fiyat etiketine sahip standart versiyonu ücretsiz yükselme içermiyordu. Oyunu hem PS4 hem de PS5’te oynamak için Digital Deluxe sürümü satın almak gerekiyordu. Sosyal medyada yükselen tepkiler sonucu Sony geri adım attı.

PlayStation Blog’daki duyuruya göre, Horizon Forbidden West’in standart sürümü dahil herhangi bir sürümünü satın alan PS4 kullanıcıları istedikleri zaman PS5 versiyonuna ücretsiz olarak yükseltme işlemi yapabilecekler. Oyunun standart PS4 versiyonu 60 dolar/euro fiyattan, standart PS5 versiyonu ise 70 dolar/80 euro fiyattan satışa sunulmuştu.

Bununla birlikte Sony, Horizon Forbbiden West’ten sonraki birinci parti PlayStation oyunlarının çapraz platforma (yani hem PS4 hem de PS5 için) çıkış yapması durumunda, yeni nesle yükseltme işleminin 10 dolar olacağını da belirtti. Bu durum yeni God of War ve Gran Turismo 7 için de geçerli olacak.

Oyunun Türkiye ön sipariş fiyatları ise standart PS4 sürümü 599 TL, standart PS5 sürümü 699 TL ve Dijital Deluxe sürümü 789 TL olarak açıklanmıştı.

Horizon Forbidden West, 18 Şubat 2022’de Türkçe altyazı desteğiyle PlayStation 4 ve PlayStation 5 için çıkış yapacak.

PlayStation Showcase 2021 duyuruldu, 9 Eylül’de gerçekleşecek

Önceki İçerikFifa Online 4, Türkiye’de yayına başladı
Sonraki İçerikAlan Wake Remastered listelendi, PlayStation Showcase’de duyurulabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz