Sony’den birleşim kararı: İki ayrı Sony firması tek bir çatı altında toplanıyor!

Sony'nin iki ayrı hizmeti tek bir isim altında birleştirilecek.

Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment, tek bir isim altında birleştiriliyor: Sony Interactive Entertainment.

Sony‘nin yaptığı açıklamaya göre, Sony’e ait iki şirketin adı birleştirilerek bu şirketler tek bir çatı altında hizmet verecek. Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment adındaki iki ayrı hizmetin Sony Interactive Entertainment adıyla ortak paydada toplanacağı belirtildi.

Bu yeni birleşimin merkezi ise San Mateo, California‘da olacak. PlayStation için araştırma, geliştirme ve satış işleriyle uğraşacak olan bu merkez ayrıca donanım, yazılım, ağ hizmetleri ve diğer içeriklerle de ilgilenecek.

1993’ün Kasım ayında kurulan Sony Computer Entertianment, bundan bir yıl sonra yani 1994 yılında ilk PlayStation konsolunu piyasaya sürmüştü. Sony Network Entertainment ise 2010 yılında kurularak PlayStation Network’e hizmet vermeye ve içerik üretmeye başlamıştı

Sony Sözcüsü tarafından Kotaku‘ya yapılan açıklamada, “1 Nisan’da resmi olarak uygulanacak bu karar sonucu Sony Computer Entertianment ile Sony Network Entertainment’ın varlıkları sona erecek ve bunların yerini SIE (Sony Interactive Entertainment) alacak.” denildi.

Önceki İçerikFive Nights at Freddy’s World, Steam’den Kaldırıldı
Sonraki İçerikPhantomers 3. Klan Turnuvası Şampiyonu XGame eSport

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz