Sony daha fazla oyun stüdyosu satın almayı planlıyor

Insomniac Games sadece başlangıçtı.

Geçtiğimiz haftalarda Insomniac Games‘i bünyesine katan Sony, PlayStation 5 öncesi daha fazla stüdyo satın almayı planladığını ima etti.

Ekim ayı sonunda düzenlenen mali toplantısında Japon teknoloji firması Sony, PlayStation markasına ait son verileri paylaştı. PS4’ün güncel satış rakamını duyuran şirket, aynı zamanda “IP (fikri mülkiyet) içeriğini genişletmek için büyüme yatırım fırsatlarını sürdürmeye devam edeceğini” açıkladı. Bir başka deyişle, birinci parti oyun markalarının sayısını artırmayı amaçlayan firma bu bağlamda Insomniac Games gibi yeni stüdyolar satın almayı düşünüyor.

Geçen sene PS4’e özel olarak çıkış yapan Marvel’s Spider-Man‘in geliştirici stüdyosu Insomniac Games, bir yıl aradan sonra Sony tarafından satın alınmıştı.

Sony, Insomniac Games’i satın aldı

Firmanın şimdi de Remedy Games‘i satın alabileceği konuşuluyor zira bu stüdyonun en yeni oyunu Control‘ün pazarlamasında Sony büyük rol oynamış, dahası PlayStation Worldwide Studios’un Başkanı Shuhei Yoshida, son zamanlarda sık sık Remedy’i ziyaret etmişti.

Sony, Ekim ayının başlarında ise yeni nesil konsolu PlayStation 5’e ait birtakım yeni detaylar paylamıştı. Konsolun resmi adını duyurmuş ve PS5’in 2020’nin sonlarına doğru piyasaya sürüleceğini açıklamıştı.

PlayStation 5 2020 sonuna doğru piyasada olacak

Önceki İçerikDeath Stranding’in inceleme puanları belli oldu
Sonraki İçerikPS4’ün son satış rakamı açıklandı: En çok satan ikinci ev konsolu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz