Sony aslında yeni God of War’u yapmak istememiş

Oyunun yönetmeni Cory Barlog, yeni God of War için Sony'i ikna etmek zorunda kalmış.

Game Informer Şubat Kapağı - God of War

Şubat sayısının kapağını God of War ile süsleyen Game Informer, oyunun yapımcı stüdyosu Santa Monica‘yı ziyaret etti, yeni God of War’u oynadı. Dergi, bu sayısına özel olarak God of War ile ilgili yeni bilgiler, görseller ve röportajlar paylaşacağını duyurmuştu.

Bugün Game Informer, Santa Monica’ya yaptığı özel ziyaretin ilk içeriklerinden birini paylaştı. Yapımcı stüdyodan önemli isimlerle röportaj gerçekleştiren dergi, Sony‘nin aslında yeni God of War’u yapma konusunda ikna edilmek zorunda kaldığını yazdı. Ayrıca, serinin ilerleyen oyunlarda Mısır veya Maya Mitolojileri’ne yönelebileceği belirtildi.

Derginin Şubat sayısına konuşan Santa Monica Studio’nun başkanı Shannon Studstill, “Şirketteki pek çok kişi God of War markasının uykuya dalıp dinlenmeye çekilmesini istedi” dedi. Studstill, God of War Ascension‘ın basında ve oyuncu topluluğunda yaşadığı başarısızlığın ardından Sony’nin seriye uzun bir ara vermeyi planladığını ifade etti.

İLGİLİ HABER – God of War’un oynanış süresi belli oldu

Daha sonra ise seriye olan ilgiyi hem Sony hem de hayranlar açısından canlandırma yönünde adımlar atmak için God of War II‘nin yönetmeni Cory Barlog ile bir araya gelip konuştuklarını belirten Studstill, Barlog’a şunu söylediğini aktardı:

“Barlog ile ilk buluşmamızda ona ‘Başka bir tane [God of War] yapmamız için beni gerçekten ikna etmen gerek’ dedim.”

ABD tarafında oldukça popüler olan God of War, Avrupa’da aynı çizgiyi yakalayamamıştı. Öte yandan Sony’nin Uncharted ve The Last of Us gibi diğer büyük markalarının altında ezilmişti. Barlog, yeni God of War’un seriyi her zamankinden daha büyük hale getireceğini inanıyor. “[Yeni God of War ile] daha fazla insana ulaşmak istiyorum. Uncharted ve Assasssin’s Creed oyunlarının seviyesine ulaşmak istiyorum.” diyen Cory Barlog, “Bu seriyi büyütmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER – God of War’un çıkış tarihi sızdı!

Barlog ayrıca God of War’un geleceği hakkında da konuştu ve serinin başka mitolojilere de değinebileceğini ifade etti. Önceki oyunların Yunan Mitolojisi etrafında şekillendiğini, yeni God of War’un İskandinav Mitolojisi’ne yönelik olduğunu ve sıradaki oyunlarla Mısır ve Maya Mitolojileri gibi farklı kültürlere gidebileceklerinin sinyalini verdi.

Yeni God of War, PlayStation 4’e özel olarak geliyor. Henüz çıkış tarihi resmen belli olmayan fakat 22 Mart olarak sızdırılan oyunun 2018’in ilkbaharında çıkacağı biliniyor. 

İLGİLİ YAZI – Çıkış Tarihleri: 2018 Yılında Çıkacak Oyunlar

Önceki İçerikÇıkış Tarihleri: 2018 Yılında Çıkacak Oyunlar
Sonraki İçerikCyberpunk 2077’den yıllar sonra ilk paylaşım!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz