Sea of Thieves satış rakamlarıyla rekor kırdı

Düşük inceleme puanları, oyunun ticari başarısının önünde engel değil.

Sea of Thieves | Rare/Microsoft

Microsoft‘un 2018’deki ilk birinci parti oyunu Sea of Thieves satış rakamlarıyla rekor kırdı.

20 Mart’taki çıkış gününde 1 milyon oyuncu sayısına ulaşan korsan temalı Sea of Thieves, bugün yapılan açıklamaya göre 2 milyon adet satmayı başardı. Böylece, Xbox açısından bu neslin “en hızlı satan birinci parti IP’si (fikri mülkiyet)” unvanını eline aldı.

Xbox Pazarlama Müdürü Aaron Greenberg, bu verilere Game Pass sistemindeki satışların dahil edilmediğinin altını çizdi. Oyun ayrıca, Windows 10‘da da “en iyi satan birinci parti oyun” olmayı başardı. Geçtiğimiz hafta boyunca da 100 binden fazla kişi Sea of Thieves yayını yaptı ve 10 milyon saat izlenme gerçekleşti. Microsoft, buna ek olarak yaklaşık yarım milyon yeni Xbox Live üyesi kazandıklarını da belirtti.

Öte yandan, Sea of Thieves oyun basınının verdiği düşük puanlara rağmen İngiltere’deki kutulu oyun satışlarında geçen hafta birinci sıradan listeye giriş yapmıştı. 20 Mart’tan bu yana ise oyunda bağlantı problemleri yaşanıyor ve çeşitli hatalar yer alıyor.

Oyunun yapımcı stüdyosu Rare ve dağıtımcısı Microsoft, oyuncuları etkileyen hatalar ve sorunlar üzerinde “yoğun şekilde” çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Sea of Thieves, 20 Mart’ta PC ve Xbox One konsolları için çıkış yaptı.

İLGİLİ HABER – 2018’de Nintendo’nun Microsoft’u geçmesi bekleniyor

Önceki İçerikFar Cry 5’in inceleme puanları oldukça iyi
Sonraki İçerikHero Concept Serkan Özay Röportajı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz