PUBG, PlayStation 4 için de çıkabilir fakat ne zaman?

"Sony kalite konusunda çok sıkı."

2017’nin Mart ayında Steam‘de erken erişim olarak piyasaya sürülen, 20 Aralık’ta tam sürüm olan ve yine Aralık ayında Xbox One konsolları için de çıkış yapan PUBG, PlayStation 4‘e de gelebilir.

Oyunun yapımcı firması PUBG Corp.’un CEO’su Chang Han Kim, PUBG’nin ilerleyen dönemlerde diğer platformlar için de çıkabileceğini söyledi. Inven Global‘e röportaj veren Chang Han Kim, Playerunknown’s Battlegrounds ile ilgili olarak firmanın gelecek planları hakkında şu şekilde konuşu:

“İlk odağımız, bir süreliğine Xbox One’e özel olan PUBG’yi bu platformda tamamlanmış bir oyun haline getirmek. Eğer imkanımız olursa, son amacımız oyunu mümkün olduğunca çok platformda piyasaya sürmek.”

Chang Han Kim verdiği röportajda, PUBG’nin şu anda konsol tarafında sadece Xbox One’a özel olmasının nedeni olarak Sony‘nin PS4 için herhangi bir erken erişim sürecine sahip olmamasına bağladı. Zira, oyunun Xbox One sürümü Game Preview yani erken erişim olarak oynanabilir durumda.

İLGİLİ HABER – The Game Awards 17’de PUBG’ye ödül vermeyi unuttular

“Steam’deki Erken Erişim ve Xbox One’daki Game Preview süreçleri oyunlar için bir çeşit ön çıkış. Bu nedenle kalite konusunda sınırlandırmaları yok” diyen Kim, açıklamasına şöyle devam etti:

“Fakat Sony kalite konusunda oldukça sıkı davranıyor. Zaten tamamlanmış bir oyunu tam sürüm olarak piyasaya sürmek altı ay veya daha fazla süre isteyebiliyor. Hala konsolda oyun geliştirme sürecini öğrenme aşamasındayız. Önce PUBG’nin Xbox One versiyonunu değerlendirip bitirmek ve daha sonra diğer platformları düşünmek zorundayız.”

Chang Han Kim’in açıklamalarına göre, PUBG PlayStation 4’e ancak Xbox One’da tam sürüm şeklinde çıkış yaptıktan sonra gelebilir.  

PC’de tam sürüm olan Playerunknown’s Battlegrounds, 30 milyon satış rakamına ve 3 milyon anlık oyuncu sayısına ulaştı. Xbox One’da ise çıkış yaptığı ikinci günde 1 milyon adet satmıştı.

İLGİLİ HABER – PUBG’nin Xbox One X FPS değeri şaşırtmadı

Önceki İçerikAmazon, Switch için 18 yeni oyun listeledi!
Sonraki İçerikGeneral Mobile yeni yıl kampanyası başladı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz