PSN isim değiştirme özelliği nihayet duyuruldu, çok yakında başlıyor

İlk değişim hakkı ücretsiz.

Sony nihayet PSN isim değiştirme özelliğini duyurdu. Deneme süreci çok yakında başlayacak, tüm kullanıcılar için ise 2019’un başlarında aktif olacak.

Uzun zamandır beklenen PSN özelliklerinin başında gelen online ID değiştirme nihayet gerçek oluyor. PlayStation Blog’da yer alan duyuruya göre, çok yakında PlayStation Preview programına dahil olacak olan PSN isim değiştirme özelliği, önceki PS4 sistem yazılım betalarına test amaçlı ön kayıt yaptıranlar arasından seçilecek kullanıcılara sunulacak. 2019’un başlarında ise herkese açık olacak.

Preview programı boyunca katılımcılar istedikleri zaman kullanıcı adlarını değiştirebilecekler. İlk değişim ücretsiz olacak fakat bundan sonraki değişimlerin her biri 9.99 dolar, Plus aboneleri içinse 4.99 dolar şeklinde olacak. Türkiye’deki fiyat karşılığı ise henüz netleşmiş değil. Değişim, PS4’ün Ayarlar veya Profil sekmesinden yapılabilecek.

Sony açıkladı: Yeni nesil PlayStation donanımı “gerekli”

PSN isim değişikli yapanlar istedikleri takdirde yeni isimlerinin yanında eskisini de tutabilecek ve böylece arkadaşları tarafından tanınabilecek. Öte yandan, bu özelliği sadece isim değiştirme aşamasında aktif edip etmeme imkanı var, işlem tamamlandıktan sonra geri dönüş yok.

PSN adını değiştirme özelliği, 1 Nisan 2018’den sonra çıkmış tüm oyunlarla sorunsuz bir biçimde çalışacak. Bu tarihten önceki oyunların büyük bir çoğunluğuyla da uyumlu olan özellik, yine bu tarihten önce çıkış yapan bazı oyunlar için sıkıntılar doğurabilir.

Blog’da yer alan uyarıda; tüm PS4, PS3 ve PS Vita uygulamalarının sorunsuz olarak çalışacağının garantisinin olmadığı, kullanıcıların zaman zaman bazı problemler ile karşılaşmalarının olası olduğu belirtildi. Bu gibi durumlarda ise kullanıcılar eski PSN isimlerine ücretsiz olarak geriş dönüş yaparak ortaya çıkan sorunların önüne geçebilecek – preview sürecinde sadece bir kez ismi geri alma hakkı var.

PSN isim değiştirme özelliği resmi olarak çıkış yaptığında, 1 Nisan 2018’den önce çıkış yapan ve bu özellik ile uyumlu oyunların listesi de paylaşılacak.

Kasım ayının sonlarına doğru isim değişikliği özelliğinin Preview Program’a dahil olması hedefleniyor. 2019’un başlarında ise tüm kullanıcılar için hazır olacak.

SÖYLENTİ: Call of Duty 2019 yeni nesil oyun, PS5 2019’da çıkabilir

Önceki İçerikSÖYLENTİ: Call of Duty 2019 yeni nesil oyun, PS5 2019’da çıkabilir
Sonraki İçerikResident Evil 2 Remake yeni oynanış videosu – Claire, Licker’lara karşı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz