Pokemon GO, 2 günde Nintendo’ya 7.5 milyar dolar kazandırdı!

Pokemon GO'nun çıkışından sonra Japon firma Nintendo'nun hisseleri yüzde 36 arttı ve şirket 7.5 milyar dolarlık pazar payı kazandı.

Nintendo‘nun pazar payı, Pokemon GO‘nun çıkışından iki gün sonra 7.5 milyar dolar kadar artış gösterdi.

Japonya merkezli Nintendo şirketinin hisseleri, Pazartesi günü tekrardan artış gösterdi. Şirketin pazar payı 2 gün içerisinde 7 milyar 500 milyon dolar arttı. Bu durumun yaşanmasında, son günlerin popüler mobil oyunu Pokemon GO’nun çıkışı başlı başına etken.

Şu anda resmi olarak sadece Amerika’da çıkışını yapan Pokemon GO’nun sunucu sıkıntıları nedeniyle diğer bölgelerdeki çıkışı askıya alındı. Ancak çıkış yapmayan bölgelerdeki oyuncular bir şekilde oyunu indirebiliyor. Analiz sitesi SimilarWeb’e göre, ABD’deki resmi çıkışından sonra 2 gün sonra yani 8 Temmuz’da Pokemon GO, ülkedeki Android cihazların yüzde 5’i tarafından indirildi.

Nintendo’nun hisseleri, bu yılın ilk çeyreğinden daha fazla artış göstererek geçen Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Pokemon GO, Amerika’daki çıkışından bu yana Android’te Tinder’dan daha fazla indirildi ve indirilme sayısında Twitter’ın günlük kullanıcı sayısına yaklaşmak üzere. Pokemon GO oyuncuları, oyunu bir günde ortalama 43 dakika kadar oynuyor ve bu durum Instagram ve WhatsApp’tan daha fazla.

Hisseleri birkaç gün içerisinde yüzde 36 kadar artan Nintendo, ABD’deki iOS marketinde ilk sıraya çıktı.

Amerika dışında Yeni Zelanda ve Avustralya’da da piyasaya sürülen Pokemon GO’nun yakın bir zamanda -sunucu sorunlarının çözümünden sonra- Japonya dahil diğer bölgelerde de çıkış yapması bekleniyor.

Son olarak, birkaç gün kadar önce Pokemon GO’nun yapımcısına günlük 1.6 milyon dolar kazandırdığı öne sürülmüştü.

KaynakReuters
Önceki İçerikNo Man’s Sky’ın disk boyutu belli oldu!
Sonraki İçerikWindows 10’a ücretsiz geçişin sona ermesi PC satışlarını yükseltebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz