Windows 10’a ücretsiz geçişin sona ermesi PC satışlarını yükseltebilir

Bilgisayar satışları, 2016'nın ikinci çeyreğinde yüzde 4.5 geriledi.

Microsoft, 29 Temmuz 2016 itibariyle Windows 10’a ücretsiz geçiş imkanını sonlandıracak. Bu durumun, yılın ikinci yarısındaki PC satışlarında artışa neden olması bekleniyor.

İnsanların, mevcut işletim sistemlerini ücretli bir şekilde Windows 10’a yükseltmek yerine, Windows 10 işletim sistemine sahip yeni bir bilgisayar alabileceği, bunun da 2016’nın ikinci yarısındaki satışları artıracağı öngörülüyor.

Zira, geçen yıl Windows 10’un piyasaya sürülmesinden bu yana bilgisayarının işletim sistemini ücretsiz olarak Windows 10’a yükseltenlerin sayısı o kadar çok ki, bu durum bilgisayar satışlarını olumsuz yönde etkiliyor.

Bu yılın ilk yılında dibe vuran PC satışları, ikinci çeyrekte de kendini toparlayamadı. Fakat Microsoft’un ücretsiz Windows 10 yükseltme desteğini 29 Temmuz’da sonlandıracak olması, yılın ikinci yarısında bilgisayar satışlarını olumlu etkileyebilir.

Bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürülen yeni PC sayısı toplamda 62.4 milyon. Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 4.5’lik düşüş yaşandığını gözlemlendi. Aslında bu düşüşün yüzde 7.4 olması öngörülmüştü. 

Dünyanın en büyük bilgisayar markası Lenovo, son verilere göre, 13.2 milyon yeni bilgisayarı piyasaya sürdü. Firma son yıllarda yüzde 2.3’lük düşüş yaşasa da hala yüzde 21.1’lik pazar payı ile dünyada ilk sırada yer alıyor. HP ise yüzde 5.1’lik büyüme ile 13 milyon ünite piyasaya sürdü ve ikinci sırada yer aldı.

Dell, yüzde 4.2’lik artış ile 10 milyon yeni bilgisayar piyasaya sürdü ve üçüncü oldu. 4. sıradaki Asus ise yüzde 5.4’lük büyüme yaşadı ve 4.5 milyon adet PC piyasaya sürdü. Beşinci sıradaki Apple‘da ise geçen yıllara oranla yüzde 8.3’lük düşüş yaşandı ve piyasaya sürülen bilgisayar sayısı 4.4 milyon oldu.

KaynakPCWorld
Önceki İçerikPokemon GO, 2 günde Nintendo’ya 7.5 milyar dolar kazandırdı!
Sonraki İçerikSadece Oyun Oynayarak Para Kazanmak Mümkün Mü?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz