PlayStation VR2 tasarımı tanıtıldı

PlayStation’ın yeni nesil VR gözlüğü PlayStation VR2’nin tasarımı tanıtıldı. PlayStation 5 ile benzer tasarım çizgilerini taşıyan PlayStation VR2, sanal gerçeklikteki oyun deneyimini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

PlayStation Blog’da yer verilen detaylar şu şekilde:

PS VR2 başlığının PS VR2 Sense denetleyicisine benzer bir şekle sahip olduğunu ve eşleşen bir “küre” görünümü aldığını fark edeceksiniz. Dairesel küre şekli, oyuncuların sanal gerçeklik dünyasına girdiklerinde hissettikleri 360 derecelik görüşü temsil eder, dolayısıyla bu şekil onu güzel bir şekilde yakalar.

PS VR2 kulaklığının tasarımında da PS5 ürün ailesinin görünümünden ilham alındı. Tasarım ekibimiz PS5 konsolunu oluşturduğunda, akıllarında yeni nesil VR başlığı da vardı, bu nedenle görünüm ve his açısından bazı benzerlikler fark edeceksiniz. PS5 konsolu, düz bir yüzey üzerinde görüntülenmesi gerektiği için düz kenarlara sahipken, PS VR2 kulaklığının tasarımına yuvarlak kenarlara benzer şekilde sürekli insan temasına sahip olması gerektiği için yuvarlaklık eklenmesine daha fazla vurgu yapıldı.

Amacımız, yalnızca oturma odanızın dekorunun çekici bir parçası haline gelmekle kalmayacak, aynı zamanda sizi oyun dünyasına kaptıracak, bir kulaklık veya kumanda kullandığınızı neredeyse unutacağınız bir noktaya getirecek bir kulaklık yaratmak. Bu nedenle, kulaklığın ergonomisine çok dikkat ettik ve çeşitli kafa boyutları için rahat bir his sağlamak için kapsamlı testler yaptık. Başlık ağırlığını dikkatli bir şekilde dengeleyerek ve ayarlanabilir basit bir kafa bandına sahip olarak ilk PS VR kulaklığının ergonomisi hakkında zaten çok sayıda olumlu geri bildirim aldık, bu nedenle PS VR2 kulaklığı için aynı konsepti koruduk. Mikrofonlu kulaklığın, kapsam alanını yüze daha yakın veya daha uzağa yerleştiren ayarlanabilir kapsamı ve stereo kulaklık jakının yerleşimi gibi diğer özellikler de aynı kalır, böylece oyuncular buna aşina olur.

PS VR2 kulaklığı için, lens ayar kadranı gibi yeni özellikler ekleyerek rahatlığı birkaç adım öteye taşıdık, böylece kullanıcılar görüş açılarını optimize etmek için gözleri arasındaki lens mesafesini eşleştirmek için ek bir seçeneğe sahip oldular. Ayrıca, kulaklık geri bildirimi için yeni yerleşik motor gibi yeni eklenen özelliklerle bile, hafif bir ağırlık azaltımıyla daha ince bir tasarım oluşturduk. İlk kulaklığımızı geliştirmek için eklenen yeni özelliklerle daha ince bir tasarım oluşturmak oldukça zordu, ancak tasarım ve mühendislik ekiplerimiz, nihai tasarımı gördüğümüzde bunun mümkün olabileceğini kanıtladı!

Paylaşmak istediğimiz bir diğer detay – PS5 konsolu ve DualSense kontrol cihazının tasarımına eklediğimiz binlerce minik PlayStation sembolüne benzer şekilde, PS VR2 başlığının ön ve arka bantlarına da küçük PlayStation sembollerini ekleyerek rahat bir his kazandırdık.

Önceki İçerikTürk Telekom ile ‘oyun’ başlıyor: GAMEON
Sonraki İçerikGran Turismo 7 inceleme
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz