PlayStation Kupaları ile para kazanma dönemi başladı

Şimdilik sadece ABD'de geçerli.

Sony artık PlayStation Kupaları ile para kazanma imkanı tanıyor.

PSN üzerinden toplanan Kupalar, yine PSN hesaplarına para değeri olarak aktarılabilecek. Kotaku’da yer alan habere göre, Sony’nin PlayStation Ödülleri sistemi kapsamında gümüş, altın ve platin değerindeki kupalar önce puana daha sonra ise PSN hesabına para birimi şeklinde dönüştürülebilecek. Ancak verilen ödülün çok fazla olmadığını belirtmek gerekiyor.

İşte PlayStation Kupaları ile para kazanma değerleri:

  • 100 puan için 100 gümüş kupa veya kupa başına birer puan.
  • 250 puan için 25 altın kupa veya kupa başına 10’ar puan
  • 1,000 puan için 10 platin kupa veya kupa başına 100’er puan.

Toplanan her 1,000 puan PSN hesabında 10 dolara denk geliyor yani bu da 10 platin kupa, 100 altın kupa veya 1,000 gümüş kupa demek oluyor.

10 dolar ile indie (bağımsız) oyunları satın almak mümkün, fakat daha çok puan biriktirip daha fazla paraya çevirerek büyük oyunlar da alınabilir. Sonuç olarak, PlayStation ile oyun oynarken artık Kupa toplamanın gerçek bir karşılığı olacak.

Örnek vermek gerekirse, PlayStation Kupaları listesinde en üst sırada Roughdaw4 adlı bir PSN kullanıcısı yer alıyor. Bu kişinin 15 bin 551 gümüş, 6 bin 903 altın ve bin 359 platin kupası var. Bunun şu anki karşılığı ise bin 583 dolar ya da yaklaşık olarak standart fiyatla 25 tam oyun.

İLGİLİ HABER – PlayStation 4’ün güncel satış rakamı açıklandı

Toplanan Kupaları puana ve dolayısıyla gerçek paraya dönüştürmek için Sony’nin PlayStation Rewards programına üye olmak ve bu programa bağlı bir PlayStation hesabına sahip olmak gerekiyor.

PlayStation Kupaları ile para kazanma özelliği şu an için sadece ABD’de geçerli. Diğer bölgelere gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

Önceki İçerikCall of Duty WW2 Sistem Gereksinimleri
Sonraki İçerikSuper Mario Odyssey serinin en hızlı satan oyunu oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz