PlayStation 4’ün güncel satış rakamı açıklandı

Oyun satışları kısmında ise geçen yıla göre yüzde 35 oranında yükselme yaşandı.

Sony tarafından PlayStation 4’ün güncel satış rakamı ve oyun satışlarına ait veriler paylaşıldı.

Sony, 2017’nin ikinci çeyreğine ait finansal raporları yayımladı. 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasını kapsayan rapora göre, konsol ve oyun satışları ve bunlardan elde edilen gelirler oldukça iyi durumda.

Raporda yer alan dönem içinde 4,2 milyon yeni PS4’ün piyasaya sürüldüğü belirtildi. Bir önceki çeyrekte ise bu rakam 3,3 milyondu. Son verilerle beraber toplamda PlayStation 4’ün güncel satış rakamı 67,5 milyon olarak açıklandı. Ancak bu rakamların perakendecilere gönderilen konsol sayısını temsil ettiğini, yani birebir satışları ifade etmediğini belirtmek gerekiyor.

Gelen son verilerle birlikte Sony, bu yıl piyasaya sürmeyi hedeflediği 18 milyon yeni PlayStation 4 hedefini bir milyon kadar artırarak 19 milyona çıkardı.

Öte yandan, oyun satışları ve PS Plus gibi servisleri kapsayan “Oyun ve Ağ Hizmeti” alanında da Sony’nin geçen yıla oranla yüzde 35 artış sağladığı bilgisi raporda yer aldı. Bu kulvarda toplamda 433,2 milyar yen değerinde gelir elde edildiği açıklandı.

Ayrıca Sony tarafından dün Paris Games Week’te bir medya sunumu gerçekleştirilmiş, 7 yeni oyun duyurulmuş ve 21 oyun hakkında da yeni bilgiler ve görüntüler paylaşılmıştı.

Paris Games Week’te Sony’nin yaptığı duyurulardan bazıları:

Önceki İçerikSuper Mario Odyssey’in satış rakamı 2 milyona ulaştı
Sonraki İçerikPUBG’nin Xbox One çıkış tarihi netleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz