PlayStation 5 sahipleri şimdiden sistemsel sorunlarla karşılaşıyor

Konsola sahip olanlar şimdiden sistemsel sorunlarla boğuşuyor.

FOTO: tomshardware.com

Sony‘nin yeni nesil konsolu PlayStation 5, 12 Kasım itibarıyla ABD, Kanada, Japonya ve Güney Kore gibi birkaç sınırlı ülkede piyasaya sürüldü. Konsolu satın alanlar bir-iki günlük kullanım süresi içerisinde şimdiden sistemsel sorunlarla karşılaşmaya başladı.

En sık karşılaşılan hata veritabanı sorunu

Bunlardan en sık rastlanılanı PlayStation 5’in “Rebuild Database (Veritabanını Yeniden Oluşturma)” hatası vermesi. Bu durumu yaşayanların söylediklerine göre hata iki şekilde meydana geliyor:

  • PlayStation 5’e harici bir HDD veya SDD bağlayınca
  • Harici bir depolama birimi bağlıyken konsolu uyku moduna alınca

Push Square’de yer alan habere göre, PlayStation 5’e harici bir HDD veya SSD bağlayınca meydana gelen veritabanı hatası, bazı kişilerde ise harici disk bağlı olmadığı halde Marvel’s Spider-Man Remastered açıkken konsolu uyku moduna alınca gerçekleşiyor.

Hatta veritabanı sorunu ile karşılaşan bir kişinin konsolu tamamen çalışamaz duruma gelmiş.

Bu sorunla karşılaşmamak adına, çözüm olarak konsola harici bir depolama birimi bağlamamak ve konsolu uyku moduna almamak öneriliyor. Ayrıca, uygulamalardan Marvel’s Spider-Man Remastered’ı kapatarak konsolu uyku moduna almanın da sorunu engellediği düşünülüyor.

Bir diğer hata sahip olduğunuz oyunları indirememe

PSU’da yer alan habere göre, PS5 sahiplerinin karşılaştığı bir diğer hata ise sahip olunan oyunları indirememek. IGN ve VGC’nin raporladığı üzere, bu hata şöyle oluşuyor:

  • Konsol başka bir oyun indirdiğinizi varsayarak (ki aslında herhangi bir oyun indirilmediği halde), indirmek istediğiniz oyunu sıraya alıyor ve asla bu oyunu indirme işlemini başlatmıyor.

Bu sorunu çözmenin tek yolunun ise PlayStation 5’i fabrika ayarlarına geri döndürmek olduğu belirtiliyor. Bu durumda da sahip olduğunuz tüm veriler sıfırlanmış olacak.

PS5 oyun indirememe sorunu

Her iki sorun için de Sony herhangi bir açıklama yapmış değil.

PS5 12 Kasım itibarıyla ABD, Kanada ve Japonya gibi birkaç ülkede satışa sunuldu. Avrupa dahil dünyanın geri kalan bölgelerinde ise bir hafta sonra yani 19 Kasım’da satış sunulacak.

Spider-Man: Miles Morales’de Türkçe dil desteği olmayacak

Sony aslında oyun fiyatlarını 70 doların üzerine yükseltmeyi planlıyormuş

Önceki İçerikSpider-Man: Miles Morales’de Türkçe dil desteği olmayacak
Sonraki İçerikCall of Duty Black Ops Cold War inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz