25 yıl aradan sonra yeni Garou oyunu duyuruldu

SNK özellikle arcade’lerde ya da halk arasında bilinen adıyla atari salonlarında oyunlarıyla çok bilinen ve sevilen bir firmaydı. Metal Slug, King of Fighters, Samurai Shadown, Fatal Fury ve Art of Fighting gibi genellikle dövüş oyunu ağırlıklı harika projelere imza atan firma 2000’lerin başında ev konsollarının yaygınlaşması ve 3D modellerin iki boyutlu sprite grafiklerin yerini alması ardından yavaş yavaş göz önünden kaybolmuş, hatta bir dönem iflasın eşiğine gelmişti. Yatırımcı  desteği ile küllerinden yeniden doğan firma kısa bir direnişin ardından 3 boyutlu oyunlar tarafına geçmiş, enerjisini de Samurai Shadown ve King of Fighters gibi ağır toplarına aktarmıştı.

SNK uzun bir aradan sonra çok özel bir IP’sini tekrar oyunseverlerin karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. İşte 25 yıl aradan sonra bizlerle buluşan Garou: City of the Wolves’un duyuru fragmanı:

Garou’nun kökeni aslen 1991 yılına, Fatal Fury’e dayanıyor. Zaman içinde King of Fgihters’ın da doğuşuna vesile olan Fatal Fury, SNK’nın Neogeo sistemleri için çıkardığı en eski dövüş oyunlarından biri. 1999 yılında çıkan Garou: mark of the Wolves ise Fatal Fury serisinin dokuzuncu ve yeni oyunun duyurusuna kadar son oyunuydu. Tam 25 yıllık uzun bir zaman ardından, bu sefer Garou: City of the Wolves adıyla onuncu Fatal Fury oyunu karşımızda. Bu nostaljisi kadar SNK doğru hamleleri yaparsa dövüş oyunları tarihinde de önemli bir adım olabilir. Zira Mark of the Wolves çıktığı yıl dövüş oyunlarının nirvanası denebilecek düzeyde görsel tarasımlara ve oynanış mekaniklerine sahipti.

Yeni oyun bizlere nasıl bir deneyim yaşatacak, 25 yıl önceki ihtişam yakalanabilecek mi? Bunu da zaman gösterecek… Oyunun çıkış tarihi olarak şu an planan tarih 2025’in ilk çeyreği. Hangi platformlarda yer alacağı ise henüz duyurulmadı.

Önceki İçerikPlayStation 5 Pro özellikleri sızdırıldı
Sonraki İçerikLeague of Legends Yeni Şampiyonuyla Tanışıyor: Skarner
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz