PlayStation 5 özel oyunları PS4’e gelmeyecek

Birinci parti Sony oyunları sadece PlayStation 5'de oynanabilir olacak.

Sony’nin PlayStation 5 özel oyunları PS4 için çıkış yapmayacak.

Japon teknoloji firması 4 Haziran’da PS5 için oyunlar göstererek konsolun ilk tanıtım konferansını yapmaya hazırlanıyor. Öte yandan, PlayStation bölümünün başındaki isim olan Jim Ryan, gamesindustry.biz’e verdiği röportajda PS5 için geliştirilecek olan birinci parti oyunların sadece bu konsolda oynanabileceğini ve PlayStation 4’e çıkmayacağını söyledi.

“PlayStation topluluğuna yeni bir şey, farklı bir şey, sadece PS5 aracılığıyla zevk alabileceği bir şey verme zamanı” diyen Ryan’ın konuya ilişkin açıklamasının tamamı şöyle:

“Her zaman [konsol] jenerasyonlarına inandığımızı söyledik. Şuna inanıyoruz ki, ne zaman yeni nesil bir konsol geliştirme zahmetine girdiğinizde, bu konsol daha önceki nesillerde yer almayan yeni özellikleri ve faydaları beraberinde getirmeli ve bize göre, insanlar [geliştiriciler] de bu özellikleri barındıracak oyunları yapmalı.

“Biz konsol jenerasyonlarına inanıyoruz. Bu, ya DualSense gibi yeni bir kontrolör olsun, ya 3D ses gibi yeni bir teknoloji olsun ya da SSD’nin pek çok farklı amaç için kullanımı olsun… PlayStation topluluğuna sadece PlayStation 5 aracılığıyla zevk alabileceği yeni bir şey, farklı bir şey sunma zamanı geldiğini düşünüyoruz.”

Microsoft ise farklı bir yaklaşım izleyerek yeni nesil konsolu Xbox Series X için geliştireceği birinci parti oyunların bir önceki konsol nesli olan Xbox One ve Xbox One X’de de oynanabilir olacağını duyurmuştu.

PlayStation 5 bu sene sonuna doğru tüm dünyada aynı anda piyasaya sürülecek.

Önceki İçerikPlayStation 5 tanıtımı 4 Haziran’da yapılacak
Sonraki İçerik4 Haziran’daki PlayStation 5 etkinliği ertelendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz