Nintendo yeni Switch modelini bu yıl piyasaya sürecek, duyuru E3’ten önce olabilir

Daha yüksek donanıma sahip olacak ve zamanla standart Switch'in yerini alacak.

GÖRSEL: Bloomberg

Nintendo‘nun uzun süredir konuşulan yeni Switch modelinin bu yıl içinde piyasaya sürüleceği ve tanıtımın haziran ayındaki E3’ten önce yapılabileceği iddia ediliyor.

Bloomberg’tan Takashi Mochizuki ve Debby Wu imzalı habere göre, Nintendo Switch’in daha yüksek donanımlı yeni modeli temmuz ayı itibarıyla üretime geçecek ve eylül veya ekim ayında piyasaya sürülecek.

Konuya ilişkin Bloomberg’a konuşan kaynaklar, yeni Switch modelinin 12 Haziran’da başlayacak olan E3 2021‘den önce duyurulabileceğini ve böylece etkinlikte sunum yapacak firmaların yeni Switch için oyunlarını duyurmasına olanak tanıyabileceğini söylüyor.

Yenilenen Nintendo Switch modelinin, şu anda 299 dolar fiyat etiketiyle satışta olan orijinal modelden daha yüksek bir fiyatla piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Bunun en büyük nedeni ise PlayStation 5 ve Xbox Series gibi yeni nesil konsolların üretimini de etkileyen çip tedarik sürecinde yaşanan küresel sıkıntının fiyat üzerinde baskı yaratacak olması.

Bloomberg’ın haberine göre, yenilenen Switch modeli zamanla standart Nintendo Switch’in yerini alacak ve orijinal model satıştan kaldırılacak. 199 dolar fiyatındaki Switch Lite ise piyasada olmaya devam edecek.

Uzun süredir Nintendo’nun yeni ve daha yüksek donanımlı “Switch Pro” modeli üzerinde çalıştığı, bu konsolun 4K çözünürlük ve daha yüksek batarya ömrü gibi geliştirmeler barındıracağı iddia ediliyordu.

Önceki İçerikUncharted 4 PC platformuna geliyor olabilir
Sonraki İçerikHorizon Forbidden West için 14 dakikalık oynanış videosu yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz