Nintendo Switch’te oyun süreleri sıfırlanıyor mu?

Konsolun çıkış oyunlarına ait toplam oynanış süreleri bazı kullanıcılar için bir yılın ardından sıfırlandı.

Switch | Nintendo

Piyasaya sürülmesinin üzerinden bir yıl geçen Nintendo Switch’te oyun süreleri sıfırlanmış olabilir.

Dünya genelinde 3 Mart 2017’de çıkış yapan Nintendo‘nun yeni konsolu Switch, birinci yıldönümünü kutluyor. Ancak, bazı konsol sahipleri Switch’te bu zamana kadar oynadıkları oyunların toplam oynanış sürelerinin sıfırlandığını fark etti.

OYNANIŞ SÜRELERİ HER YIL SIFIRLANACAK MI?

Nintendo Switch‘te oyun süreleri sıfırlanan kişiler, ResetEra forumunda konu açarak mağduriyetlerini dile getirdi. Bu kişiler, konsolun çıkış oyunlarında, yani konsol ile aynı gün piyasaya sürülen oyunlardaki oynanış sürelerinin sıfırlandığını belirterek ekran görüntülerini paylaştı. Öte yandan, bu durumdan etkilenen oyunlara ait kayıt dosyalarının zarar görmediği, sadece kişilerin profilindeki oyun sürelerinin doğru gözükmediği belirtildi.

Görüldüğü üzere, Super Mario Odyssey’in toplam oynanış süresi dururken, konsolun çıkış oyunlarından The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ilk kez 9 gün önce oynanmış olarak gözüküyor.

İLGİLİ YAZI – Nintendo Switch satışları neden çok iyi?

NINTENDO’DAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Nintendo yaşanan bu durumla ilgili açıklama yaptı. Şirket, yaptığı açıklamada bazı kullanıcıların oyun sürelerinin doğru gözükmediğinin farkında olduklarını ve yakın zamanda konuyla ilgili daha detaylı bilgi vereceklerini ifade etti.

“Bazı Nintendo Switch sahiplerinin oyun süreleri doğru şekilde gözükmemektedir. Bu sorunun farkındayız ve çok yakında daha detaylı bilgi paylaşmayı umuyoruz.”

SORUN KALICI OLMAYABİLİR

Zamanla daha çok Switch sahibi aynı sorundan etkilenmeye başlarken NF Magazine dergisinin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, oyun süreleri bir yılın ardından silinmiyor, sadece 10 günlüğüne bu veriler kayboluyor. Normalde kullanıcı profilinde gözükmesi gereken oynanış süresi, 11. günün ardından geri geliyor.

Nintendo, konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi yakın zamanda paylaşacağını duyurdu. Gelişmeler için takipte kalın!

İLGİLİ HABER – Monster Hunter World’un Switch portu mümkün olabilir

Önceki İçerikMonster Hunter World’un Switch portu mümkün olabilir
Sonraki İçerikHaftalık oyun satış rakamları açıklandı, birinci değişmedi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz