Nintendo Switch satışları neden çok iyi?

Switch, 2017 bitmeden 10 milyon satış rakamını devirmişti.

Switch | Nintendo

2017’nin Mart ayında piyasaya sürülen yeni Nintendo konsolu Switch, ABD ve Japonya’da PlayStation 2 ve Wii‘yi geride bırakarak çıkış yılında en hızlı satan konsol olmayı başardı. Dünya genelindeki toplam satışlarda ise 2017 bitmeden 10 milyona ulaştı.

Peki, Nintendo Switch satışları niçin bu kadar iyi gidiyor? Polygon’dan Ben Kuchera bu konuyla ilgili bir yazı kaleme alarak Switch’in satış anlamındaki bu başarısının nedenlerini sıraladı.

REKABET ORTAMI YOK

Nintendo Switch, ne sadece el konsolu ne de sadece ev konsolu – her ikisi de. Konsol, Nintendo’nun büyük oyunları için amiral gemisi konumunda. Piyasada bu donanımın benzeri yok, bu da önemli bir rekabet ortamının olmadığını gösteriyor. Nintendo’nun paylaştığı aşağıdaki veri de Switch sahiplerinin hem elde hem de TV’de oynamayı tercih ettiğini gözler önüne seriyor:

Nintendo Switch sahipleri konsolu her iki şekilde kullanmayı daha çok seviyor. | Nintendo

2017’NİN EN İYİ OYUNLARINA SAHİP

Kuchera’ya göre, Nintendo Switch geçtiğimiz yılın en iyi oyunlarını oynama imkanı sundu. Konu “en iyi” olunca durum objektif olsa bile Nintendo 2017’de “yılın en iyi oyunu” ödüllerinde kendisiyle yarıştı. The Legend of Zelda: Breath of the Wild ve Super Mario Odyssey‘in yanı sıra firma Switch’i yıl boyunca hem birinci parti hem de üçüncü parti oyunlarla desteklemeye devam etti.

FİYATI UYGUN

Nintendo Switch, 299 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Bu, PlayStation 4‘ün 399 dolarlık, hatta Xbox One‘ın 499 dolarlık çıkış fiyatından daha rahat alınabilir olmasını sağladı. Satış fiyatına konsolun hem hareket halinde hem de evde kullanılabilir olması eklenince ortaya Switch’i satın almak için iyi bir neden çıkıyor. Nintendo Switch’i ikinci konsolu olarak almayı tercih edenlerin yanı sıra ilk defa konsol alacaklar da satın alıyor.

Ben Kuchera, yazısının devamında ise Nintendo’nun Switch stoklarını sağlama konusundaki başarılı adımlarından, çocuk sahibi olanların kolayca Switch’i tercih ettiğinden ve konsolun sosyal bir sistem sunduğundan bahsediyor.

İLGİLİ HABER – Nintendo, 64 GB Switch kartlarını erteleyebilir

Önceki İçerikRemnants of Naezith Çıkış Tarihi Açıklandı.
Sonraki İçerikRed Dead Redemption 2 çıkış tarihi yeniden sızdırıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz