Nintendo Switch satışları 10 milyona ulaştı!

Ay başına ortalama satış miktarı 1,1 milyon

Nintendo Switch satışları dokuz ay içinde 10 milyonu geçti.

Nintendo‘nun en yeni konsolu Switch, bu yılın Mart ayında piyasaya sürülmüştü. Firmanın Twitter hesabından yapılan duyuruya göre, Nintendo Switch satışları 9 ay içinde 10 milyon adede ulaştı. Konsolun ay başına satış rakamı ortalama olarak 1,1 milyon şeklinde gerçekleşti.

Hybrid bir konsol olan Switch, hem elde hem de TV’de kullanılabiliyor. Başta konsolun yapımcısı Nintendo olmak üzere pek çok şirket tarafından yeni oyunlarla desteklenen konsolun çıkışından bu yana stok sıkıntıları bulunuyor. Bu bağlamda Nintendo, 9 ay içinde iki kez Switch’in üretimini artırma kararı almıştı.

İLGİLİ HABER – Nintendo Switch üretimi aylık 2 milyona çıkıyor

Öte yandan, Switch’in satış fiyatı Black Friday dahil hiçbir şekilde düşmemişti. Hatta Black Friday döneminde dünya genelinde en çok satan ürün olmuştu.

Switch’in çıkış oyunu olan Nintendo’nun geliştirdiği Legend of Zelda: Breath of the Wild, geçen hafta düzenlenen The Game Awards‘da “Yılın Oyunu” seçilmişti. Nintendo, Ekim ayında ise Super Mario Odyssey‘i Switch için piyasaya sürmüştü. Bu yapım da yılın oyunu adaylarından birisiydi.

İLGİLİ HABER – The Game Awards 2017 kazananları açıklandı

Önümüzdeki yıl Switch için çıkacak oyunlar arasında Wolfenstein II: The New Colossus, Bayonette 1 & 2, Mega Man 11 ve Bayonetta 3 (Switch’e özel) bulunuyor.

Nintendo Switch satışlarının zamanla Wii U satışlarını geçmesi bekleniyor.

Önceki İçerikStreet Fighter 5 için altı yeni karakter birden duyuruldu
Sonraki İçerikTAHMİN: Red Dead Redemption 2’nin çıkış tarihi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz