New Nintendo 3DS’in üretimi durduruldu

Nintendo'nun New 3DS konsolu artık dünyanın hiçbir yerinde üretilmiyor.

Nintendo, New 3DS üretimini dünya çapında sonlandırdığını açıkladı.

Nintendo’nun resmi Japonya internet sitesinde yer alan bilgiye göre, New 3DS konsolunun beyaz, siyah ve sınırlı sayıdaki modellerinin üretimi artık yapılmıyor. 2DS, New 2DS XL ve 3DS XL konsollarına ait sayfada ise böyle bir bilgi yer almıyor.

Batı bölgelerde de aynı durumun geçerli olup olmadığı netlik kazanmazken, Nintendo Avrupa’dan gelen resmi açıklamada, New 3DS’in standart modellerinin Avrupa genelinde artık üretilmeyeceği belirtildi. Amerika bölgesi için henüz herhangi bir açıklama yapılmadı ancak cihaz zaten Kuzey Amerika’da tam anlamıyla çıkış yapmamış, sadece diğer bölgelerden geç olarak sınırlı süreli paketlerle satışa sunulmuştu.

Bu yılın Mart ayında yeni konsolu Switch’i piyasaya süren Nintendo, cihazın ilk ayında dünya genelinde 2,74 milyon adet satmıştı.

Sürekli olarak stok sıkıntısı yaşanan Switch’i satın almak oldukça zor. Bu sorunun tüm yıl boyunca devam edeceği öngörülüyor ancak Nintendo bu durumun önüne geçmek adına Switch üretim hedefinde değişikliğe gitmiş ve üretimi artırmıştı.

Önceki İçerikGran Turismo Sport’un Çıkış Tarihi Netleşti
Sonraki İçerikAvengers: Infinity War’un ilk fragmanı gösterildi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz