Minecraft için bakanlık incelemesi başlatıldı!

Habertürk, bugünkü gazetesinde Minecraft için “salgın oyun” başlığı attı, bakanlık oyunu incelemeye aldı.

6 Şubat 2015 tarihli gazetesinde Minecraft için “Salgın oyuna inceleme” başlığını atan Habertürk’ün iddiasına göre, Aileler, “Eşini öldüren oyuncuya puan veriliyor, çocuklar şiddete özendiriliyor” şekline şikayette bulundu. Bakanlık ise bunun üzerine Minecraft’ı incelemeye aldı.

Habertürk’ün haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam dün Meclis kulisinde gazetecilerle sohbet ederken ilginç bir soru geldi. “Minecraft adında bir oyun var. Bu oyunda eşini (karısını) öldüren oyuncuya puan veriliyor. Bu tür şiddet içeren bilgisayar oyunlarıyla ilgili bir çalışmanız var mı?” sorusu üzerine bunu ilk kez duyduğunu belirten bakan, “Şikâyetlerle bizzat ilgileneceğim. Arkadaşlarımız oyunu inceleyecek ve şiddet unsuru olup olmadığına bakacak. Oyunla ilgili hukuki olarak ne yapabiliriz, değerlendireceğiz” dedi. Bakan İslam, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne de inceleme talimatı verdi. Genel müdürlük, oyunun tüm aşamalarını mercek altına aldı ve “şiddet” unsuru aramaya başladı. Çocukların gelişimine olumsuz etki edecek bölümlerin saptanması durumunda, oyunun engellenmesi için hukuki süreç işletilecek.

Ayrıca haberin yayınlanmasından sonra kullanıcılardan tepkiler geldi. İşte o tepkilerden bazıları:

“Oyunu 5 yıldan beri oynuyorum şuan 11 yaşındayım oyunda evlenme diye bir şey yok evlenmeyi geçtim kadın yok oyunda.”

“Dünyanın her yerinde oynanan bu oyunu elimizden alma hakkınız yok her oyun şiddet”

“Karısını öldürene puan mı? oyunda evlilik diye bir şey yok ki. puan diye bir şey de yok. bakan yine iyi tepki vermiş, olayı bilmeden hemen coşmamış. yasaklamaya gelince, minecraft şiddetten dolayı yasaklanırsa memlekette oyun ya da film kalmaz. ben çocuklarıma aslan gibi oynatıyorum, daha birbirlerini öldürmediler çok şükür…”

Haberde kullanılan logonun, Minecraft’ın resmi logosu olmadığı dikkatlerden kaçmadı. Henüz kadına şiddetin önüne geçilemezken, sözde şiddet içeren bir oyuna yaptırım uygulanması ne kadar doğru?

Minecraft-Habertürk-Başlık-Baslattusu

 

Önceki İçerikMYNET ve PLAYTHON GÜÇLERİNİ PRIME WORLD İÇİN BİRLEŞTİRDİ
Sonraki İçerikDestiny’ye Yeni Genişleme Paketleri

4 Yorum

  1. Lan amk valiligi oyunda siddetmi varda yapiyonuz aq adamlar neguzel oyun yapmislar iste bizde bu oyunu ciktigindan beri oynuyoz Ahmet in dedigi gibi oyunda kadinda yok aq ne gotunuzden uyduruyonuz amk got verenleeri hatta bu oyun bazi ulkelerde ders olarak veriliyor ve bu dinyanin en cok satan 2. Oyunu sizbu oyunu yasaklarsaniz kucuk yastaki cocuklar wolfteama baslar orda durnbunliuyle kafaya headshot cakar oyuna hergun gidip para yatirir nakit. Ceker sonra cocugun psikolojisi bozulur aq birakinda oynasinlar ev yapsinlar icatlar yapsinlar yeterki birakin amk cocuklari …

  2. Kim bu oyuna siddet iceriyo diyosa allah carpacak onu hani en sinir oldugum sey de bu iste lanet bi herifin psikopatligi yuzunden turkiyenin cocuklari zarar goruyo mal misiniz olum nereye siyirdiniz kafanizi da bu oyuna siddetli diyonuz allah belasini versin kotu diyenin#direnminecraft

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz