Microsoft onayladı: Xbox One ve PC’ye özel Scalebound iptal edildi!

Yıllardır geliştirme aşamasında olan Scalebound, yayıncı firma Microsoft ile yapımcı Platinum Games'in karşılıklı anlaşması sonucu iptal edildi.

Önce Scalebound‘un iptal edildiği iddiası ortaya atıldı, daha sonra Microsoft bu gelişmeyi resmi olarak doğruladı.

Yaklaşık 4 yıldır Xbox One ve PC platformları için geliştirme aşamasında olan Scalebound’un iptal edildiği Microsoft tarafından geçtiğimiz saatlerde açıklandı.

Microsoft’un, ‘Scalebound iptal edildi’ iddiaları üzerine yaptığı açıklamasında, “Dikkatli bir görüşmenin ardından, Microsoft olarak Scalebound’un geliştirme aşamasına son verme kararı aldık. Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2 ve Sea of Thieves başta olmak üzere bu yıl hayranlarımıza harika oyun deneyimleri sunmak için çalışıyoruz.” denildi.

Scalebound’un isim haklarının yayıncı firma olarak Micorosft’ta mı, yoksa geliştirici stüdyo olarak Platinum Games’te mi olduğu sorusuna, Microsoft sözcüsü tarafından “Ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz iş sözleşmelerinin detayları hakkında yorum yapmıyoruz.” şeklinde yanıt geldi. İlerleyen yıllarda Microsoft’un tekrardan Platinum Games ile çalışıp çalışmayacağına yönelik soru için ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bazı kaynaklar oyunun iptal edilme gerekçesini, ‘Bazı üst düzey yapımcılar projenin ağır yükünden dolayı işten bir ay kadar uzak kalmak zorunda kaldı, bu da oyunu zamanlanan takvimin arkasına itti. Buna oyunun motorundaki teknik sorunlar da eklenince Microsoft projeyi iptal etme kararı aldı.’ şeklinde belirtti ve Microsoft ile Platinum Games’in karşılıklı olarak yollarını ayırma kararı aldığını aktardı.

Scalebound, E3 2014’de Xbox One ve PC platformlarına özel olarak duyurulmuş ve 2016’nın sonlarına doğru çıkış yapması planlanmıştı. Ancak, daha sonra oyunun 2017’ye ertelendiği duyurulmuştu. Bugün ise Microsoft, projeyi resmi olarak iptal ettiğini açıkladı.

Önceki İçerikMass Effect: Andromeda, Xbox One ve PC’de ‘erkenden oynanabilir’ olacak
Sonraki İçerikJ. J. Abrams artık yeniden yapım projelerle uğraşmayacağını açıkladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz