7 Eylül’de PlayStation 4 için çıkış yapan Marvel’s Spider-Man‘i geliştirmek nasıl gerçek bir fikre dönüştü? Geliştirici stüdyonun kurucusu Ted Price detaylarıyla anlattı.

Bağımsız oyun stüdyosu Insomniac Games’in geliştirdiği, Sony‘nin ise yayıncılığını yaptığı Marvel’s Spider-Man çıktı. Oyun hem basından iyi notlar aldı hem de oyuncu topluluğunun beğenisini kazandı. Peki, Marvel’s Spider-Man oyununu geliştirme fikri nasıl ortaya çıktı?

Insomniac Games’in kurucusu Ted Price, IGN ile gerçekleştirdiği röportajda oyunun ortaya çıkışını anlattı. Price, stüdyo olarak bir Marvel oyunu yapma fikrinin akıllarında olmadığını çünkü bu zamana kadar hep kendi IP’leri üzerinde çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“PlayStation’dan Connie Booth bir gün Insomniac Games’e geldi ve ‘Bir Marvel oyunu üzerinde çalışmaya ne dersin?’ diye sordu ve benim anlık tepkim oldukça doğaldı. Çünkü en başından beri kendi IP’lerimizi yaratarak çalışıyorduk ve başka birilerinin IP’leri üzerinde çalışmayı daha önceden hiç düşünmemiştik.”

“Daha sonra ekipten birkaç kişiye bunu sorduğumda, zihin açıcı cevaplar aldım. Connie’ye Marvel ile konuşabileceğimizi ve anlaşmanın ne olduğunu görebileceğimizi söyledim. Yani bu üç yönlü konuşmanın ardından Marvel kendi markalarından birini bize verme konusunda çok netti.”

İşin ilginç tarafı ise Marvel tarafından Insomniac Games’e bir Spider-Man oyunu yapılması yönünde ısrarcı bir tutum sergilenmemiş – istediğini seçebileceği söylenmiş.

“Bize, ‘Bakın, bir sürü karakterimiz var. Size uyan birini seçin’ dediler. Bu inanılmaz bir tecrübeydi. Spider-Man çok çabuk bir şekilde listenin tepesine yükseldi çünkü stüdyodaki pek çok kişi kendini onunla özdeşleştirmiş durumda. Spider-Man ayrıca dünyadaki en popüler Marvel karakteri.”

Marvel’s Spider-Man, İngiltere’de yılın en hızlı satan oyunu oldu. Ancak oyunun arka planının ortaya çıkması iyi oldu diyebiliriz. Zira, on yıl geriye gidip Resistance‘ın yaratıcısı Insomniac’ın PS4’e özel bir Spider-Man oyunu geliştireceğini söyleseniz kimse size inanmazdı.

Marvel’s Spider-Man inceleme

Önceki İçerikShadow of the Tomb Raider’ın çıkış fragmanı yayınlandı
Sonraki İçerikWolfenstein 3 “elbette” gelecek, Dishonored serisi ölmedi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz