Mart ayı konsol satışları açıklandı, Sony bir kez daha Microsoft’u geçti

Mart ayının en çok satan oyunlarından sonra geçen ayın konsol satış verileri de yayınlandı.

NPD Group adlı veri şirketi, 2016’nın Mart ayına ait konsol satışlarını açıkladı, Sony‘nin PlayStation 4‘ü bir kez daha Microsoft‘un Xbox One’ını geçmeyi başardı.

Genel konsol satışlarında Xbox One’a göre önde olan PlayStation 4, aylık satışlarda da liderliğini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde, Mart ayının en çok satan 10 oyununu yayınlayan NPD Group, bu kez de Mart ayının konsol satış verilerini paylaştı.

Internet üzerinden yapılan satışları kapsamayan ve sadece tedarikçilerden alınan konsol rakamlarını içeren verilere göre, Mart ayında en çok PlayStation 4 satın alındı.

“NPD’nin verilerine göre, PlayStation 4’ü Mart ayının en çok satan konsolu ve The Division oyuncularının bir numaralı tercihi yapan tüm müşterilerimize teşekkür ederiz.” diyen Sony, PlayStation VR’a da değinerek, “Bu başarı için sizlere minnettarız ve Ekim ayındaki PlayStation VR’ın çıkışıyla birlikte sizlere 2016 yılında daha kusursuz oyun deneyimi sunmaya hazırlanıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Genel olarak ise konsol satışlarında gün geçtikçe düşüş yaşandığı belirtildi. Buna rağmen, geçen haftalarda, GDC 2016‘da konuşulan konulardan birinin de önümüzdeki yıllara ait PlayStation 4 ve Xbox One satışları olduğu bilgisi ortaya çıkmış ve 2019 yılında toplam konsol satışlarının 100 milyonu geçeceği söylenmişti.

Ayrıca, Sony’nin 4K çözünürlük desteği ve iki kat işlemci gücü sağlayacağı söylenen “PlayStation 4.5” veya PlayStation 4K” adlı yeni bir konsol üzerinde çalıştığı, Microsoft’un ise FCC dosyalarındaki bilgilerde geçtiği üzere iki yeni Xbox One sürümü için hazırlık yaptığı öne sürülmüştü.

Önceki İçerikDava edilen ARK: Survival Evolved’ın yapımcısı şimdiden 40 milyon dolar ödeyecek
Sonraki İçerikGrim Dawn İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz