“2019 yılında PS4 satışları 69 milyona, Xbox One satışları 39 milyona ulaşacak”

Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda konuşulan konulardan biri de önümüzdeki yıllara ait tahmini konsol satışları oldu.

Oyun Geliştiricileri Konferansı‘nda konuşulan konulardan biri de önümüzdeki yıllara ait tahmini konsol satışları oldu.

Oyun endüstrisinde 2019 yılı itibarıyla, toplamda Xbox One ve PlayStation 4 satışlarının 108 milyon civarında olacağı, bunun 69 milyonluk payının Sony’nin PlayStation 4’üne, 39 milyonluk kısmının ise Microsoft’un Xbox One’ına ait olacağı söylendi.

F2P yapımlardan World of Tanks‘in yapımcısı Wargaming‘te yönetmen olarak görev alan TJ Wagner‘ın geçtiğimiz aylarda düzenlenen GDC (Oyun Geliştiricileri Konferansı) etkinliğinde yaptığı konuşmada, önümüzdeki yıllara ait tahmini konsol satışları hakkında bazı veriler paylaştığı ortaya çıktı.

Wagner’ın sunumuna göre, şu anda dünya genelinde aktif olarak 36 milyon PlayStation 4, 19 milyon Xbox One kullanıcısı bulunuyor. Wargaming’in elde ettiği bu veriler ise Superdata, IDG Consulting ve IHS gibi firmalardan alınan bilgiler ile oluşturulmuş. Yani birinci kaynakların sahip olduğu verileri içermediği için kesinlik barındırmıyor.

Sony’nin resmi olarak Ocak ayında paylaştığı rakamlara göre, dünya genelindeki PS4 satışları 36 milyona ulaştı. Microsoft ise güncel Xbox One satış rakamlarını vermedi ancak geçtiğimiz ay yayımlanan raporda aktif olarak Xbox One kullananların sayısının 18 milyon olduğu belirtilmişti.

2015 yılında, Xbox’ın patronu Phil Spencer, Sony’nin mevcut nesil konsollara liderlik ettiğini ancak Microsoft olarak bunu yakalamalarının mümkün olduğundan bahsederek “Sony’i yenebileceğimizi düşünerek motive olmak yerine, yapabildiğimiz kadar müşteri kazanacağımı düşünerek kendimizi motive ediyoruz.” demişti.

Önceki İçerikFinal Fantasy 15’in DLC planları, olası PC versiyonu ve performansıyla ilgili yeni bilgiler
Sonraki İçerikGears of War 4 için yeni video yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz