PS4.5’in işlemci gücü ve fiyatı hakkında yeni iddialar ortaya atıldı

Sony'nin geliştirme aşamasında olduğu iddia edilen yeni PlayStation 4.5 konsolunun işlemci gücü ve fiyatı hakkında bazı bilgiler sızdırıldı.

Şu aralar sık sık konuşulan konulardan biri Sony‘nin yeni PlayStation 4 konsolu. “PlayStation 4.5” veya “PlayStation 4K” olarak anılan bu yeni cihaz, iddia edilenlere göre daha güçlü CPU‘ya sahip olmasının yanı sıra 4K çözünürlük desteği de sunarak Sony’nin sanal gerçeklik cihazı PlayStation VR deneyimini üst düzeye ulaştıracak.

NeoGAF forumundan GameStop‘da bir çalışan olduğu bilinen Osiris Black isimli bir kullanıcı, Sony’nin yeni ‘PS4.5’ hakkında bazı detayları bildiğini iddia ederek yeni bilgiler paylaştı.

Black’in dediğine göre, “PS4.5 veya PlayStation 4K adındaki bu yeni konsol, normal PlayStation 4’ten iki kat daha güçlü bir işlemciye sahip olmasının yanı sıra, normal konsola kıyasla daha hızlı çalışacak.”

Sony’nin iddia edilen yeni konsolunun fiyatı hakkında da açıklama yapan Osiris Black, bu cihazın 399 dolardan piyasaya sürülmesinin planlandığını ancak “güçlü CPU” ve “4K çözünürlük” desteği nedeniyle 499 dolarlık bir fiyatın da düşünüldüğünü belirtti. Yine de bu konsolun 499 dolardan daha yüksek bir fiyata satılmayacağının garantisini veriyor. Ayrıca, şu anki PS4 sahiplerinin bu yeni cihazı takas etme gibi şansının şu an için bulunmadığını da söyledi ancak bu konuda kesin bir ifade de bulunmadı.

Sanal gerçeklik cihazı PlayStation VR ile yeni ve daha güçlü PlayStation 4 konsolu PS4.5’in çıkış oyunlarını da listeleyen NeoGAF kullanıcısı şu bilgiyi verdi:

  • PS VR çıkış yaptığında Eve Valkyrie, Robinson ve GT Sport; PlayStation 4K çıkış yaptığında ise Deep Down ve God of War 4 oynanabilir olacak.

Şu ana kadar ortaya atılan PlayStation 4K veya PS4.5 iddialarına ait bilgilere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

  1. Söylenti: Sony, 4K çözünürlük destekli ‘PS4.5’ konsolu üzerinde çalışıyor!
  2. PlayStation 4.5 iddiaları yeni bir kaynak tarafından da ‘doğrulandı’
  3. Sony’nin iddia edilen yeni konsolu PS4.5’in duyurulacağı tarih netleşiyor
Önceki İçerikBattleborn PC sistem gereksinimleri yayınlandı!
Sonraki İçerikDark Souls 3’ü 2 saatten kısa sürede bitirdi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz