Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass – Wave 1 İncelemesi

Oyun sektöründe bazı oyun türleri var ki tamamen Nintendo tarafından domine edilmiş durumda. Bunlardan en önemlisi ise şüphesiz Kart Racing. Platform ve yarış mekaniklerinin keyifli bir harmanı olan bu türde Nintendo ezici bir üstünlük sahibi. Rakip firmalardan zaman zaman Crash Team Racing, Chocobo GP gibi atılımlar görüyor olsak bu işi yıllardır düzenli ve başarılı götürebilen tek seri Mario Kart serisi. Bu sene 20. yılına giren serinin ana oyunlarından en güncel olanı ise Mario Kart 8 Deluxe‘tı. Nintendo Switch ile aynı yıl çıkan ve 5 yıldır da aktif olarak oynanan Mario Kart 8 şu ana kadar 40 milyonun üzerinde bir satış rakamı yakalamış durumda. Bu, neredeyse her iki Switch sahibinden birinin Mario Kart 8 sahibi olduğu anlamına geliyor. Hal böyleyken Nintendo bir devam oyunu ile oyuncuları bölmek yerine mevcut oyunu zenginleştirmeyi tercih etti ve Booster Course Pass adı altında bir genişletme paketi duyurdu. Önümüzdeki 2 yıl boyunca oyuna kademe kademe yeni içerikler getirecek olan bu paketin ilk dalgası (Wave 1) yayınlandı ve biz de sizler için bir kez daha pilot koltuğuna oturduk.

Dünya pistlerinde tam gaz!

Booster Course Pass Wave 1 ile oyuna tam 8 yeni pist eklenmiş. Bu pistler içinde en dikkat çekici olanlar ise Paris Promenade ve Tokyo Blur. Bu iki pist ile Mario Kart 8’de ilk kez Mario evreninin kurgu diyarı Mushroom Kingdom topraklarından gerçek dünyaya geçiyoruz. Ayrıca pistlerin stilinde de bazı ilginç denemeler yapılmış. Örneğin Paris sokaklarında, Arc de Triomphe çevresinden dolaşıp Eyfel Kulesi’nin altından geçen bir pist olan Paris Promenade’de üçüncü turda yerleşim düzeni değişerek sizi bir yan yola gönderiyor ve ardından piste tersten geri dönüyorsunuz. Daha önce mobil yapım Mario Kart World Tour’da da denenen ama kesinlikle Mario Kart 8’de daha başarılı bulduğum bir yenilik olmuş ve oyun deneyiminize güzel bir tat katıyor. Benzer bir yapıda olan Tokyo Blur ise her turda belirli değişiklikler sunarak ezber bozmayı hedeflemiş.

 

Değişken yapılı pistlere Ninja Hideway gibi daha klasik yapıda olanlar da eşlik etmekte. Dikey rotalar sunan bu pistte çatıdan çatıya zıplayarak kestirme yollar kullanabiliyorsunuz. Eski Mario Kart oyunlarından da bazı pistler Booster Pack içinde yer almış. Bu pistler de Mario Kart 7’deki Toad Circuit ve Shroom City, Mario Kart 64’ten Choco Mountain, Mario Kart Wii’den Coconut Mall ve Mario Kart Advance’ten Sky Garden. Gameboy Advance, Nintendo 64, Wii ve 3DS konsollarından gelen bu pistler Switch’e geçiş yaparken hem görsel olarak cilalanmış, hem de pistlerde belirli düzenlemelere gidilmiş. Bazı pistlerin rampa, yatay / dikey boyutlarında değişiklik yapılırken bazılarında da geçmişe ait detaylar, örneğin Wii ve 3DS’te aktif kullanılan avatar karakterler olan Mii’ler kaldırılmış. Genel olarak Mario Kart 8’deki orijinal pistlerden farklı dursalar da hem görsel hem de işlevsel açıdan keyif veren pistler olmuşlar.

Sonraki yarışa doğru…

Toplamda 6 dalga olarak gelecek Booster Pack’in her dalgası ile 8 yeni pist daha edineceğiz, yani toplamda 48 ek pistimiz olacak. Mario Kart 8 Deluxe toplamda 48 pist ile çıkış yapmıştı ve bu rakam gayet doyurucuydu. Booster Pack ile ikiye katlanacak olan pist sayısı oyuna tam anlamıyla nihai halini kazandıracak ve oyunu Mario Kart tarihinin en çok pist sayısına sahip oyunu yapacak diyebiliriz. 25 dolarlık fiyat etiketiyle çıkan indirilebilir içeriğe Nintendo’nun çevrimiçi hizmeti Expansion Pass sahibi olanlar üyelikleri boyunca ücretsiz erişebilecek.

Booster Course Pass için ‘şimdilik’ olumsuz olarak nitelendirebileceğimiz tek şey ise içeriğin oyuncuya ulaştırılma süreci. Fiyat 48 pist için harika duruyor, teknik olarak oyununuzun içeriğini ikiye katlıyorsunuz, ama şu sorularınız ise şu an için cevapsız:
1) ileride gelecek pistler hangileri, tamamen yeni mi yoksa eski oyunlardan derleme mi olacaklar?
2) Pistler 2023’e kadar çıkışını yapacak ama nasıl bir düzende oyunculara ulaştırılacak? Periyodik bir düzen söz konusu mu?

Bu soruların şu an için maalesef net cevapları yok. Eğer ki Nintendo tüm pistlerin parasını tek seferde almak yerine her çıkacak dalga için 5 dolar gibi bir fiyat sunsaydı açıkçası cevapları çok da önemli olmazdı. Özellikle yolun başında içeriğin devam eden süreci hakkında yeterli bilgi verilmemiş olması, çıkmamış içeriğe para vermeyi sevmeyen oyuncular için negatif bir faktör olabilir. Ancak genel çerçevede değerlendirdiğimizde tam oyunun yarı fiyatından az bir rakam ödeyerek Mario Kart 8’in içeriğini ikiye katlayan devasa bir paket alıyorsunuz. Bu gerçekten harika ve devam oyunu edinme stresi yaşamasan elinizdeki oyunla en az 2 yıl daha güncel bir çevrimiçi oyuncu kitlesiyle keyifli anlar geçireceğiniz anlamı taşıyor.

GENEL BAKIŞ
İçerik / fiyat dengesi
10
İçeriğe erişim takvimi
7
Önceki İçerikGhostwire: Tokyo PS5 ve PC için çıktı
Sonraki İçerikKirby and the Forgotten Land inceleme
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.
mario-kart-8-deluxe-booster-course-pass-wave-1-incelemesiTüründe rakipsiz olan Mario Kart 8 Deluxe, Booster Pass sayesinde 2024 yılına kadar tek seçimimiz olmaya devam edecek gibi duruyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz