Lizard Squad soruşturmasında yeni gelişme!

İngiltere’de Lizard Squad ile bağlantısı olan 6 genç tutuklandı.

Geçtiğimiz yılbaşında patlak veren ve yıl içerisinde de devam eden Lizard Squad saldırılarına ilişkin başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İngiltere’de 6 genç, Lizard Squad ile bağlantısı olduğu ve Lizard Squad’ın “Lizard Stresser” adı verilen aracını kullandığı gerekçesiyle tutuklandı.

Bu “Lizard Stresser” adındaki servis, belli bir ücret karşılığı kullanılabiliyor ve istedikleri websitesini kapatmalarını sağlıyor. Buna benzer bir saldırı, geçtiğimiz yılbaşında Xbox Live ve PlayStation Network sunucularına yapılmış ve günlerce erişim sağlanamamıştı.

“Lizard Stresser” programı, DDoS saldırıları aracılığıyla çalışıyor. Sunuculara taşıyamayacağı kadar veri  göndererek, onları işlemesini imkansız hale getiriyor ve çalışmayacak duruma sokuyor.

Yaşları 15-18 arasında değişen 6 genç, “Operation Vivarium” adındaki bir girişimin parçası olarak İngiltere’nin Ulusal Suç Ajansı (NCA) tarafından tutuklandı. Tutuklanma gerekçeleri ise Lizard Squad üyesi olmaları değil, Lizard Stresser programını kullanmış olmaları. 24-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen bu tutuklama dalgalarında çeşitli polis kuvvetleri ve Bölgesel Organize Suçlarla Mücadele Birimi de yer aldı.

Bu gençlerin yaptığı saldırıların hangi şirketleri etkilediği tam olarak belirtilmese de, bazı kaynaklardan gelen bilgiye göre, hedeflerinde Amazon, Microsoft ve Sony gibi şirketler olduğu belirtiliyor. Bu tutuklamalardan önce ise geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında iki kişi daha tutuklanmıştı.

NCS tarafından yapılan açıklamada, ayrıca bu 6 gencin dışında toplamda 50 adrese daha, Lizard Squad’ın Stresser programına kayıt olması nedeniyle baskın yapıldığı, ancak şimdilik bu 50 kişinin yapılan DDoS saldırılarına bulaşmadığı belirtildi.

Önceki İçerikMortal Kombat X’in Xbox 360 ve PlayStation 3 Sürümleri İptal Edildi
Sonraki İçerikUntil Dawn – İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz