Xbox Live ve PSN saldırıları üzerine İngiltere’den ikinci tutuklama haberi

Geçtiğimiz ay gerçekleşen Xbox Live ve PlayStation Network saldırılarına ilişkin İngiltere’den tutuklama haberi geldi.

Southport’taki 18 yaşında biri, Noel’de PlayStation Network ve Xbox Live’a yönelik saldırılar üzerine açılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Polis teşkilatı tarafından yapılan açıklama göre, tutuklamanın sebebi “bilgisayarı kötü kullanma” olarak belirtildi.

Adı henüz açıklanmayan kişi Boundary Street, Southport’ta Güney Doğu Bölge Organize Suçlarla Birimi (SEROCU) ve FBI arasındaki ortak operasyon sonucu göz altına alındı. Polis teşkilatı tarafından yapılan açıklama ile DDoS saldırılarının “İngiltere’den başladığı” belirtildi. Evdeki elektronik cihazlara ise incelenmek üzere el konuldu.

SEROCU siber birimleri başkanı Craig Jones, soruşturmanın henüz başlarında olduklarını ve FBI ile ortak çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bundan önce 31 Aralık tarihinde de bir tutuklama haberi yine İngiltere’den gelmişti ve 22 yaşındaki biri Twickenham’daki evinde tutuklanmıştı. Daha sonra 10 Mart’a kadar kefalet ile serbest bırakılmıştı.

Hatırlayacaksınız, kendilerine ‘Lizard Squad’ adını veren hacker grup, geçtiğimiz yılın başlarında birçok oyun sunucusuna DDoS atağı gerçekleştirmiş, Ağustos ayında ise Sony’nin başkanının bulunduğu uçakta bomba var iddiasını öne sürmüştü. Ayrıca geçtiğimiz yılın sonlarında Xbox Live’ı ve PlayStation Network’u hedef almış, saldırılar sonucu bu hizmetlere uzun süre erişim sağlanamamıştı.

Güney Doğu Bölge Organize Suçlarla Birimi (SEROCU) tarafından Twitter üzerinden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Xbox-Live-PSN-saldırılarına-ilişkin-tutuklama-Baslattusu

Önceki İçerikMonument Valley 5.800.000$ üzerinde kazanç sağladığını duyurdu.
Sonraki İçerikTotal War: Atilla’nın Tanıtım Videosunda Gotlar Boy Gösteriyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz