Japon oyun yayıncısı ve geliştiricisi Konami, bağımsız oyun geliştirme stüdyosu Bloober Team ile “stratejik işbirliği anlaşması” gerçekleştirdiklerini duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte Silent Hill iddiaları yeniden gündeme geldi.

VGC’de yer alan habere göre, Konami ile Bloober Team arasındaki ortaklık bu iki firmanın birlikte oyunlar geliştirmesine olanak tanıyacak. Bloober Team bu anlaşmanın “seçkin içeriklerin ortaklaşa geliştirilmesini ve karşılıklı bilgi paylaşımını” sağlayacağını ifade etti.

Konami ise söz konusu ortaklık anlaşmasına ilişkin olarak, “Mevcut ve yeni IP’lerden oyunlar geliştirmek için Bloober Team ve diğer saygın geliştirici partnerlerimizle çalışmaktan dolayı heyecan duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

VGC, Bloober’a yakın kaynaklardan edindiği bilgiye dayanarak, Bloober Team’in yapım aşamasında olan oyun projelerinden birinin Silent Hill markası ile bağlantılı olduğu iddiasını bir kez daha yineledi.

Bloober Team bu yılın başlarında “çok ünlü bir oyun yayıncısı firmaya ait bir korku oyunu markası üzerinde çalıştıklarını” açıklamıştı. Stüdyonun geçmiş projeleri olan The Medium ve Blair Witch göz önüne alındığında, Bloober’ın Silent Hill oyunu geliştirdiği düşünülmüştü.

Söz konusu yazıda ayrıca, bir başka Silent Hill oyunu için de Konami’nin Japonya’da yer alan ünlü bir oyun geliştirme stüdyosu ile anlaştığı iddia ediliyor. Hatta Konami’ye ait IP’ler üzerinde çalışan daha birçok stüdyonun olabileceği belirtiliyor.

VGC birkaç ay önce de aynı iddialarda bulunmuş, yapım aşamasında olan iki Silent Hill oyunu bulunduğunu, bunlardan birinin ünlü bir Japon stüdyo tarafından geliştirildiğini ve bu yaz döneminde duyurulacağını öne sürmüştü.

Son haftalarda ise Blue Box Game Studios’un Abandoned projesinin aslında Silent Hill oyunu olduğu ve Hideo Kojima’nın projenin arkasında yer aldığı yönünde çeşitli iddialar ve teoriler ortaya atılmıştı.

Abandoned aslında Hideo Kojima’nın Silent Hill oyunu mu?

Önceki İçerikSony: Rastgele satın alımlar yapmıyoruz, oldukça seçiciyiz
Sonraki İçerikNintendo Switch OLED model tanıtıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz