PlayStation 5’e özel olarak duyurulan bağımsız yapım Abandoned aslında yeni bir Silent Hill oyunu mu ve bu oyunun arkasında Japon oyun yönetmeni Hideo Kojima mı var? Son günlerde toplanan ipuçları bu iddiayı destekliyor gibi gözükse de durum oldukça karmaşık bir hal almış vaziyette.

Olayların başlangıcında Abandoned’ı geliştiren Hollanda merkezli Blue Box Game Studios’un resmi Twitter hesabından oyunun gerçek isminin ne olduğu ile ilgili attığı mesaj yatıyor. Stüdyo bu tweetinde Abandoned’ın oyunun kod adı olduğunu ve gerçek isminin “S” harfi ile başlayıp “L” harfi ile bittiğini duyurdu. Sonrasında herkes doğal olarak bunun Silent Hill olduğunu iddia etti. Buna istinaden Blue Box Game Studios başka bir açıklama daha yaparak ne Konami ne de Hideo Kojima ile bağlantılarının olmadığını, oyunun adının Silent Hill olarak düşünülmesini amaçlamadıklarını belirterek yaşanan bu durumdan dolayı özür diledi.

Ancak bu açıklama hayranların ipuçları arayıp çeşitli iddialar ortaya atmasına engel olmadı. Push Square’in Reddit’te toplanan ipuçlarını derlediği haberde, Abandoned’in Silent Hill oyunu olabileceğine yönelik çeşitli iddialar listeleniyor. Öncelikle, Abandoned adlı oyun projesinin arkasındaki stüdyo Blue Box Game Studios’un YouTube kanalında Silent Hill’e ve Kojima’nın son oyunu Death Stranding’e gönderme olarak çok sayıda tepenin olduğu bir fotoğraf bulunuyor. Buna ek olarak, Hideo Kojima’nın son günlerde attığı bir tweet’te “silent” ve “hill” kelimelerinin geçtiği görülüyor. Dahası, Abandoned için yayınlanan ilk fragmandaki bir sahnede duvarda yer alan bir yazıdaki “P” ve “T” harflerinin ağaç dalının gölgesiyle kapatıldığı göze çarpıyor. P.T., Hideo Kojima’nın Konami’den ayrılmasına giden süreçteki iptal edilen korku oyunu projesiydi.

Bu ilk ipuçlarından yola çıkarak Abandoned’ın arkasında Hideo Kojima’nın yer aldığı ve oyunun aslında Silent Hill olduğu iddiaları güçlenmiş gibi gözüküyor. Zira, Hideo Kojima daha önceden de benzer bir işe imza atmıştı. Hayali bir stüdyo olan Moby Dick Studio’nun Phantom Pain adlı oyununun aslında Metal Gear Solid V: The Phantom Pain olduğu ve bunun arkasında Kojima’nın yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Bulunan ipuçları bunlarla sınırlı değil. Reddit’te yer alan listenin devamında şunlar yer alıyor: Blue Box Game Studios’un başındaki isim Hasan Kahraman. “Kahraman” kelimesinin Japonca karşılığı ise “Hideo”. Bunun ötesinde, Hasan Kahraman’ın PSN hesabında Demon Blood isimli bir oyun oynadığı ve bu oyunun aslında PlayStation Store’da satışta almadığı gözüküyor. Bu oyunun kapak fotoğrafında “Siren Head” ifadesinin yer alması da Silent Hill ile ilişkili olabileceğine işaret ediyor, zira Silent Hill’de “Pyramid Head” adlı bir düşman yer alıyordu.

Devamında, Abandoned’ı geliştiren stüdyonun birkaç gün önceki tweetinde, oyunun oynanış özelliklerini listelerken “Snowflakes of Blood” ifadesini kullandığı ve bu ifadenin P.T. için hazırlanan teaser’lardan birinde yer aldığı ortaya çıktı. Bunun dışında, P.T.’nin PS4 için çıkmasından yaklaşık bir yıl sonra kurulduğu anlaşılan Blue Box Game Studios’un bugüne kadar yayınlamış bir oyunu bulunuyor. Bu oyunun logosunda ise Hideo Kojima’nın son oyunu Death Stranding’de bolca gözüken siyah el izinin nerdeyse aynısı yer alıyor. Ayrıca, Blue Box Game Studios’un iptal edilen oyun projelerinden birinin ismi Lost Tapes. Bu aynı zamanda Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’in dördüncü soundtrack’inin adı.

Geoff Keighley, ResetEra forumunda Abandoned için “Bu oyun hakkında daha fazla detay açıklanacağını”, Hasan Kahraman’ın bir süre önce kendisine Twitter üzerinden ulaştığını yazdı ve oyunu duyurmasına yardım etmesini istediğini bir ekran görüntüsü ile açıkladı. Ancak, ekran görüntüsünde yer alan zamana bakıldığında, Geoff Keighley’in mesajın gelmesinden hemen sonra ekran görüntüsünü kaydettiği göze çarpıyor. Zira, Twitter’daki özel mesajlar üzerinden 24 saat geçmesinin ardından tam tarih ve saat bilgisi ile gösteriliyor. Halbuki Geoff’un ekran görüntüsünde sadece saat bilgisi yer alıyor. Bu da ekran görüntüsünün mesajın gelmesinden kısa bir süre sonra kaydedildiği anlamına geliyor. Peki, Geoff adı daha önce hiç duyulmamış bir stüdyonun mesajını neden hemen ekran görüntüsü alarak kaydetme ihtiyacı duymuş olabilir? (tabii bu mesaj, tüm yaşanan iddiaların hemen ardından Geoff’a gönderilmediyse.)

Tüm bunların üstüne, Silent Hill’in isim haklarını elinde bulunduran Konami’nin lisanslı ürün satışına ait resmi Twitter hesabından Silent Hill görseliyle birlikte “Yakında geliyor” şeklindeki paylaşımı eklendi.

Öte yandan, Blue Box Game Studios, 25 Haziran’da yayınlayacağı Abandoned PS5 uygulaması ile oyuna ait fragmanların ve oynanış görüntülerinin gerçek zamanlı olarak konsol üzerinde oynatılmasını sağlayacağını ifade ediyor. Böylesi bir uygulama PlayStation 5’de ilk kez kullanılacak. Bunu yapacak olan ilk firmanın aniden ortaya çıkan bağımsız bir stüdyo olması şüphe uyandırıyor.

Sonuç olarak, Abandoned’ın arkasında gerçekten Hideo Kojima ve projenin de aslında Silent Hill oyunu olup olmadığı henüz kesinleşmiş değil. Eğer tüm bunlar Hideo Kojima’dan ve Silent Hill’den bağımsızsa, Blue Box Game Studios ve Abandoned büyük bir tepkiyle karşılaşacak gibi gözüküyor. Zira, tüm ipuçları bir tesadüf eseri olabileceği gibi Hasan Kahraman kendi oyunu Abandoned için hype oluşturmak adına bilinçli olarak Silent Hill’den faydalanıyor da olabilir. Her halükarda, oyun dünyasında son günlerde yaşanan bu gelişmeler E3 2021’in tamamından daha eğlenceli geçiyor dersek yanlış olmaz.

Önceki İçerikFinal Fantasy 7 Remake INTERGRADE inceleme
Sonraki İçerikCyberpunk 2077 PS Store’a geri döndü ancak PS4 versiyonu hala sorunlu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz