Kojima Ground Zeroes’ta Ayrılacağını İma Etmiş

Kojima Ground Zeroes’un gizli görevinde Konami ile yollarının ayrılacağını ima etmiş

Konami ve Hideo Kojima arasında yaşananlara sitemizde “Kojima’nın Adı Metal Gear Solid 5’in Kutu Görselinden Kaldırıldı” ve “Kojima Productions Dağıldı” gibi haberlerde de yer vermiştik. Fakat anlaşılan o ki, 2014 yılında çıkan Metal Gear Solid V: Ground Zeroes‘ta Kojima yollarının ayrılacağının çoktan farkındaymış.

TimeSplitter88 adındaki üyenin 29 Mart’ta paylaştığı bir video, MGS 5: Ground Zeroes‘taki PlayStation versiyonuna özel olan Deja Vu adındaki bir gizli görevi gösteriyor. Bu görevde orijinal Metal Gear Solid serisindeki Solid Snake modeline sahip olan karakterimiz, Camp Omega‘nın Shadow Moses Island‘a benzer bir versiyonunda serinin eski oyunlarını tekrar yaşıyoruz.


Ama önemli olan nokta bu değil. Bu görevde Metal Gear serisinin oyunlarının logolarını bulmamız gerekiyor. Hideo Kojima’ya ait olan oyunların logoları bulunduğunda ise bu logolar siliniyor. Kojima’ya ait olmayan oyunların logoları bulunduğunda da Kaz “Önemli bir şeye benzemiyor.” diye yorum yapıyor. En önemlisi ise, Kaz “İşaretleri silmiş olabilirsin, ama hatıralar asla yok olmaz.” diyor.

Bütün bu olaylar ise bize Kojima ve Konami’nin arasında yaşananları hatırlatıyor. Kojima olacaklar için bizi bir sene öncesinden uyarmış. Serinin yeni oyunu Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ise 1 Eylül 2015’te PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One’a, 15 Eylül 2015’te ise PC’ye geliyor.

Önceki İçerikKaspersky – Blizzard İşbirliği!
Sonraki İçerikBioShock Infinite’in Yapımcısından Yeni Oyun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz