NeoGaf Tecavüz Skandalıyla Sarsılıyor

NeoGaf Tecavüz Skandalıyla Sarsılıyor

Uzun yıllar internetin en büyük ve kalabalık oyun forumlarından olan NeoGaf tecavüz skandalıyla sarsılıyor. Geçtiğimiz haftalarda, Holywood’da yıllardır devam eden taciz olaylarının mağdurları seslerini çıkarmış ve tüm dünya bu ortaya çıkan rezaleti görmüştü. Twitter’da cinsel taciz mağduru pek çok kadın da bu cesaretle #Metoo etiketini kullanarak yaşadıkları olayları paylaşmaya başladı.

Bu dalgadan cesaret alıp yaşadığı travmayı Facebook’tan paylaşan bir kadın da NeoGaf’ın sahibi olan Tyler Malka’nın (EviLore) kendisini tecavüze yeltendiğini iddia etti. Daha önce de taciz konularında kötü bir üne sahip olan EviLore’u eleştiren forum üyeleri bir anda NeoGaf’tan kalıcı olarak engellenmeye başladı.

NeoGaf Tecavüz skandalından sonra karıştı

NeoGaf oyun sektöründeki eşitsizliklerin ve taciz olaylarının serbestçe tartışılabildiği bir platform. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Naughty Dog’daki taciz skandalı da forumda geniş bir yer bulmuştu. Fakat durum bu sefer Tyler Malka’yı ilgilendirdiği için, EviLore’un adının geçtiği tüm konular ve mesajlar bir anda ModBot tarafından engellenmeye, yazarlar ise uzaklaştırılmaya başlandı. Bunun üzerine tüm moderatörler istifalarını verip forumdan ayrıldılar. Dün akşam gerçekleşen olaylar bununla da kalmadı. Haksızlığa karşı çıkmak isteyen yüzlerce kullanıcı hesap intiharı amacıyla sayısız “troll” konu açarak EviLore’a tepkilerini göstermeye başladı. Yakında bir açıklama yapacağını söyleyen EviLore, tepkilerle başa çıkamayınca çareyi forumu tamamen kapatmakta buldu.

Bu olaylar zinciriyle çok büyük kan kaybeden NeoGaf’a şu anda erişilemiyor. İlerleyen günlerde ayrılan üyeler yeni bir forum açar mı? EviLore makamını bırakır ve siteyi başkasına devreder mi? Bunları hep birlikte göreceğiz.

Önceki İçerikCNR Games Week İstanbul’da geri sayım başladı
Sonraki İçerikThe Evil Within 2 birinci şahıs modu ile de oynanabiliyor

3 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz