Hideo Kojima resmen Konami’den ayrıldı, yeni stüdyo çalışmalarına başladı!

Metal Gear serisinin yaratıcısı Hideo Kojima, resmen Konami'den ayrıldı ve yeni oyunlar geliştirmek için yeni bir stüdyo kurma çalışmalarına başladı.

Metal Gear serisinin yaratıcısı Hideo Kojima, resmi olarak Konami‘den ayrıldı.

Japon haber sitesi Nikkei‘nin haberine göre, 15 Aralık itibarıyla Konami’den resmen ayrılan Kojima, yeni bir stüdyo kurma çalışmalarına şimdiden başladı. Hideo Kojima’nın PlayStation konsolları için oyun hazırlamak için Sony ile iletişime geçtiği ve Kojima Productions çalışanlarını yanına almak istediği belirtildi.

Ekim ayında, The New Yorker sitesi tarafından Kojima’nın Konami ile olan ilişiğini kestiği öne sürülmüştü. Bu iddiaları reddeden Konami ise, Kojima’nın hala aktif bir çalışan olduğunu açıklamıştı.

Kojima’nın Konami ile olan işbirliği 2015’in Mart ayında çıkmaza girmişti. Metal Gear serisinin bu yıl piyasaya sürülen en yeni oyunu Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’in tüm pazarlama materyalleri üzerinden oyunun geliştiricisi Hideo Kojima’yı ve oyunun stüdyosu Kojima Productions’ı silen Konami, ayrıca Kojima’nın Guillermo del Toro ile ortaklaşa geliştirdiği Silent Hills projesini de iptal etmişti. Temmuz ayında ise Kojima Productions’ın dağıldığı bildirilmişti.

Konu hakkında yeni gelişmeler oldukça haber güncellenecek. 

Önceki İçerikE3 2016’nın fragmanı yayınlandı!
Sonraki İçerikLOL Üniversite Ligi 2016 Duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz