Everybody 1-2 Switch inceleme

Nintendo’nun hibrit konsolu Switch’in çıkış dönemi oyunlarından biriydi 1-2 Switch. Konsolun oyun dünyasına kazandırdığı yenilikleri, özellikle joycon ve hd rumble teknolojisini deneyim ettirmek odaklı geliştirilmiş mini oyunları içeren 1-2 Switch, özellikle çıkış dönemi  konsolu satın alan hemen herkesin elinden geçmiş, ancak uzun soluklu olmayan yapısıyla da hızlıca gözden çıkarılmış, hatta “oyundan ziyade bir teknik demo” gibi eleştirilere maruz kalmış bir yapımdı. Yaklaşık 6 yıllık bir aradan sonra sürpriz bir şekilde duyurulan, duyurusunun hemen ardından da piyasaya çıkan devam oyunu Everybody 1-2 Switch karşımızda. Parti oyunları konusunda zengin bir kütüphanesi olan Nintendo Switch’e ne derece katkısı var, ne gibi yenilikler sunuyor hep beraber bakalım. Birrrr-kiiiii—Switch!

At kafası!
Everybody 1-2 Switch tuhaf bir maskotla bizi karşılıyor. Takım elbiseli ve at kafası maskeli bir sunucumuz, coşkuyla bizi oyuna davet ediyor. Bu maske 10-15 yıl önce birden peydah olmuş biraz ürkünç, biraz da absürt bir maske. Bir dönem her yerde karşımıza çıkmış, sonrasında da birden patlayan çoğu akım gibi havası sönmüştü. İlginç bir nostalji yaşattı ama uzun zaman sonra bir oyunda görmek şaşırttı da. Oyunumuz tıpkı atası 1-2 Switch gibi mini oyunlar oynayarak hoş vakitler geçirmemizi hedefleyen, bunu da Nintendo’nun kendine has teknolojilerini kullanarak yapmayı hedeflemiş bir yapım. Yani bu açıdan radikal bir değişim yok. Öte yandan çok oyunculu mod konusunda isminin hakkını veren bir gelişim var. Switch’te 8, bir mobil cihaz kullanarak 100 kişiyle beraber oynayabiliyorsunuz. Evet, 100! Çok çılgınca ve eğlenceli görünse de oyun ilk tökezlemeyi burada yaşatıyor. Bazı mini oyunlar sadece joycon, bazıları ise sadece telefonla oynanabiliyor. Peki oyunumuz kaç tane mini oyun içeriyor? Sadece 17. İlk oyunda 28 mini oyun varken bunda sadece 17 tane var ve bunlar da telefon ve joycon olmak üzere ikiye dağılmış. Öte yandan Everybody 1-2 Switch’in fiyatı da ilk 1-2 Switch’in yarı fiyatı. Yani burada fiyat / performans hesabı yapmanız gerekiyor. Nintendo oyunların tamamını gösteren bir video paylaşmış:

Eğlenceli ama…
Test sürecinde özellikle joycon saklanan oyun favorimiz oldu. Ancak birkaç saat içinde oyunların tamamını tükettik ve Eveybody 1-2 Switch misyonunu tamamlamış oldu. Piyasadaki çoğu parti oyunundan çok da farklı olmayarak çok nadiren, özellikle oyunu bilmeyen taze oyuncu arkadaşlarınız ya da akrabalarınızla birlikte kısa süre eğlenmek üzere inşa edilmiş bir oyun Everybody 1-2 Switch. 100 kişilik mod teoride çok ilgi çekici olsa da 100 kişiyi bir araya getirip oynama konusunda iyi şanslar diliyorum. Belki teknoloji düşkünü davetlileriniz olan bir nikahta ya da Hollywood filmlerinden fırlama çılgın bir parti yaparken şişe çevirmece yerine alternatifiniz bu mod olabilir… sanırım? Nintendo bunu bir lansman düzenleyerek başarmış. Nasılmış izleyelim, zira pratikte görme şansımız pek yok:

Oldukça çılgın görünüyor değil mi? Nintendo oyunları çoğu zaman çılgın fikirleri ve buluşlarıyla öne çıkmıştır zaten. Madalyonun öteki yüzünde ise içerik yoksunluğu yatıyor. Önceki oyun, yani 1-2 Switch çıkış döneminde 28 oyunu ve 60 dolarlık fiyat etiketi arasında tutarsızlık vardı. Geliştiriciler oyun çeşitliliğini artırmak yerine “Daha az oyun, daha az ücret” stratejisi izlemişler. İyi ama sevgili Nintendo, sen Switch’te Mario Party ile bize 80 mini oyun, Wario Ware ile 200 mini oyun sunmuş bir firmasın. Everybody 1-2 Switch’te bu kadar ilgi çekici bir çok oyunculu deneyim yakalamışken sadece 17 oyunla sınırlı kalmak çok ama çok talihsiz olmuş. Mevzu ücret değildi, mevzu o ücretin karşılığını almaktı.  1-2 Switch ile aynı sistemde oynanabilen Super Mario Party için 23 yıllık serinin en iyi derlemesi gibi büyük bir övgüyle incelemesini yayınlamışken, onun yerine bu oyunu nasıl tavsiye edebilirim. Üzgünüm 1-2 Switch, bu sefer de gol değil.

GENEL BAKIŞ
Sunum
7
Mini oyun çeşitliliği
4
Eğlence
6
Önceki İçerikStarfield Türkçe olacak mı? Starfield için Türkçe dil desteği var mı?
Sonraki İçerikPikmin 4 inceleme
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
everybody-1-2-switch-incelemeEğer gimmickleri ilginizi çektiyse 1-2 Switch'e bir şans verebilirsiniz ancak Nintendo Switch kütüphanesinde parti oyunları açısından daha iyi alternatifler var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz