Enola İnceleme

Indie oyun sektörünün yakın zamanlarda en çok çıkan türlerinden biri olan korku-gerilim oyunlarına daha önceleri büyük başarılar yaşayan Amnesia ve Slenderman gibi oyunların takipçileri oyunlara gün geçtikçe yenisi ekleniyor. The Domaginarium‘un Unreal Engine ile geliştirdiği Enola adlı macera-gerilim oyunu da bu listeye son zamanlarda eklenen oyunlardan birisi oldu ve bizi korkutmak, kapalı olan ışığımızı açmamıza sebep olmak ve farklı bir deneyim yaşatmak için oyun piyasasında yerini aldı. Ben de sizler için Enola incelemesini yeteri kadar koktuktan sonra yazmaya koyuldum.

Her şey o gün eve girip kız arkadaşımız olan Angelica’yı evin odalarında aramakla başlar. Bütün odaları aradıktan sonra artık her şeyin başlayacağı odaya gireriz. Tabiki de korku-gerilim film-oyunlarının vazgeçilmez ürpertici ögesi olan müzik çalan küçük müzik kutusu eşliğinde ! Müzik kutusu varsa oradan uzaklaşın abicim mutlaka olay olacaktır o mekanda ve oluyor da. Masanın üstünde bulduğumuz notta Angelica bir adamdan bahsediyor ve notu okuduktan sonra odadan ayrıldığımızda zurnanın öttüğü yere geliyoruz. Biraz önce dolaştığımız evin duvarları ve çatısı uçmuş, etrafta ürpertici bir atmosfer ve oyunumuzun başlangıcı bizi bekliyor. Bu anlam veremediğimiz gizemi çözmek ve Angelica’ya ne olduğunu öğrenmek, onu bulmak için atılıyoruz maceraya.

Oyunumuzun hikaye derinliği oldukça başarılı bir biçimde yazılmış. Çeşitli yerlerde bulduğumuz kağıt parçaları ve bazı mekanlara girince gördüğümüz flashback’lerle neredeyiz, ne oluyor lan demeden yavaş yavaş anlamaya başlıyoruz olayları. Hikaye hakkında spoiler vermeden oyunumuzun türü hakkında biraz bahsedelim. Oyunumuzun korku-gerilim oyunu olduğunu söylemiştik ama bunlarla bitmiyor. Klasik olarak FPS görüş açısında oynadığımız oyunuÇeşitli puzzle’lar ve macera ögeleri bizleri bekliyor. Oyunumuzun birçok bölümünde puzzler’ı tamamlamazsak orada kalıyoruz. Puzzle fikirleri güzel ama ne yazık ki oyuncuyu bu puzzle’ları çözerken zorlayabilecek herhangi bir olay yok. Oldukça basit ve sade hazırlanmış puzzle’lar oyunun en büyük eksisini oluşturuyor. Bu konuda buglarda malesef mevcut. Bazı durumlarda puzzle’ları doğru olarak çözseniz bile tamamlayamıyorsunuz ve oyunu tekrar başlatmanız gerekiyor Ama tabi korku oyunu oynuyoruz o basit puzzle’ın bile arkasından bir anda sizi hoplatacak bir şey çıkabilir demedi demeyin sonra.

Enola’nın Unreal Engine ile yapıldığından bahsetmiştik. Verilen imkanları grafik konusunda yeteri kadar karşılayabilmişler ancak bazı grafik hataları bulunmakta. Bu hatalar için fazla telaşlanmaya gerek yok çünkü gelen güncellemeler ile oyundaki hataları kapatmaya çalışıyorlar. Grafikler en azından geliştiricilerin yaratıcılığı ile çok iyi bir atmosfer yansıtmış durumda. Grafiklerdeki yeterlilik seslere de yansıtılmış durumda. Oldukça iyi seslendirmeler ile sizi iyice içine çekmeye başlıyor oyunumuz. Her bir mekan çok iyi bir biçimde işlenmiş ve her mekanın kendine has ürpertici atmosferi sizi Enola’yı oynarken her an tetikte olmanızı sağlıyor.

Son söz olarak Enola belki mükemmel bir oyun olmayabilir ancak gerek hikayesi gerekse sizi ürperten atmosferi ile boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz ve mutlaka denemeniz gereken bir korku-gerilim oyunu. Korkma ihtiyacınızı yeteri kadar karşılayabilecek düzeyde olan Enola’da bazı buglar ve görsel hatalarına gelecek günlerde güncellemeler ile çözüm bulacaklarını umuyor ve hepinizi Enola oynamaya davet ediyorum.

Önceki İçerikWWE 2K15 MyCAREER Modu Detayları
Sonraki İçerikESL ONE New York 9-10 Ekim tarihlerinde başlıyor
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz