WWE 2K15 MyCAREER Modu Detayları

WWE oyunlarının 2K’in himayesinde çıkmasının ardından çıkarılabileceği pek te sürpriz olmayan, sık sık NBA oyunlarında gördüğümüz MyCAREER modunu biraz yakından inceleyelim. Nedir bu MyCAREER olayı?! Neden WWE’nin eski oyunlarında olmayan birşeymiş gibi gösteriliyor?

Geçmişe dönecek olursak, elimize az-çok illa ki bir kez gelmiş olsa bile, bir kez kendi karakterimizi yaratmışızdır WWE oyunlarında. Ancak bilirsiniz ki bu yarattığımız karakter oyunun kendi karakterlerinin yanında çok tekdüze veya çok renksiz kalırdı. Yapabileceğiniz pek çok bir seçenekte yoktu. WWE Universe gibi oyun modları rastgele güreşçileri üzerinize salar çok dandik bir hikaye sağlardı. Belkide bugüne kadar karakterimizi en iyi kullandığımız oyunu WWE Smackdown vs Raw 2010’du. Road To Wrestlemania oyun modunda yarattığımız karakterin bir seyirciden nasıl bir şampiyona dönüştüğünü ve demirbaşları nasıl elediğini görmek çok kısa sürse de eğlenceliydi. Tamamiyle kurgusal bir hikayede gerçek karakterlere karşı gelebileceğimiz hem görünüş hem de yetenek olarak en yakın hissedebildiğimiz oyun modu o oyunda sağlanmıştı.

Geçmişten yeteri kadar bahsettik. MyCAREER hakkında bahsedelim biraz. NBA oyunlarından aşina olduğumuz MyCAREER, kendi karakterimizle tıpkı bu yoldan geçmiş diğer sporcular gibi Draft edilebildiğimiz, anlaşmalara girebildiğimiz kısacası basketbolcu olabildiğimiz bir oyun moduydu. Bu oyun modunun birde WWE evreninde geçtiğini ve seçimlere dayalı bir sürü insanla kavgalık olabileceğimizden bahsetsek? İşte bu oyun modu sadece WWE oyununu yeni-nesile almaya bedel.

Yeni nesile bu arada, evet. MyCAREER sadece yeni nesilde destekleniyor.

Son 2 senedir WWE’nin geçmişine göz atmamızı sağlayan oyun modlarıyla karşımıza çıkan WWE oyunlarının sonunda MyCAREER’le kendi karakterimize ait aktif bir hikayede boy gösterme olanağı sunması çok iyi, çünkü MyCAREER çok eğlenceli olacak. Limitli seçeneklerle karakterimizin taslağını oluşturduktan sonra (eh, haliyle gidip yeni kontrakt imzalamış karakteri Undertaker gibi sahneye sokamazsın. Kim bu herif diye bakarlar madara olursun.) WWE’nin çalışma sahasına bırakılıyoruz. (Bu arada bu çalışma sahasına şuradan bakabilirsiniz ki oyun içinde aynısını göreceksiniz.) Bir eğitmenimiz olacak ve tamamiyle aktif bir şekilde karakterimize güreşmeyi öğretecek.

 

Sıralı maçlara çıktıkça kazandığımız deneyimlerle karakterimizin nasıl güreşeceğini (Atletik, yumruk yumruğa, sinsi, pis vb.) biçimlendirebilecek görünüşünü değiştirebileceğiz. Üstelik oynayışınıza göre yeni menajerler de açılacak ve kullanılabilecek. Maçlar sırasında genellikle bir hedefimiz olacak (10 kez kap, 2 kez köşeden zıpla gibi..) ve bu hedefe göre maçı tamamlamaya çalışacağız. Yani maçları bitirmekten çok, amaçları tamamlamaya konsantre olacağız. Amaçları tamamlama hırsı belkide karakterimizin bir alt seviyeye düşmesini sağlayacak haraketlerde bulundurabilecek. Yani 2-3 kıyafet için kendinizi riske atma şansınız çok yüksek.

İşte bu tür sıralı maçları tamamladıktan sonra sınıf atlama olayı devreye girecek. Kim bilir kaç kişiyi arkanızda bırakıp amatör şovuna NXT’ye çıkıyorsunuz. NXT’de karşınıza müdürünüz, tanıdık bir sima olan William Regal çıkıyor. Diğer karakterlerin sizi durdurmaya çalıştığı yolda kendinizi Triple H’e farkettirme ve ana şova çıkarmasını bekliyorsunuz.

İşte bu dakikadan sonra tanıdığınız bir çok güreşçiyle düşmanlık kazanabilir veya onlarla takım arkadaşı olabilirsiniz. Bir çok güreşçiyle hikaye dışı arkadaşlık kurabilecek iken, ana hikaye sırasında belli başlı güreşçilerle el sıkış veya yumrukla gibi seçenekler de önümüze sunulacak.

Ancak olay sadece hikaye ile de bitmiyor, hikaye dışında karakterinizin kaderi nasıl çizilecek?

Şampiyonluklar için aday olmak için, paralı şovlarda maç kazanmak için ve belki de Wrestlemania’ya çıkmak için kendimizi zorlayacağız. Seçimlerinize bağlı Heel (kötü adamlara verilen isim.) veya Face (eh, haliyle iyi adam.) olabileceğiz ve hikaye buna göre şekillenecek, bir anda belkide dönüş geçirebileceğiz. Tabi bu iyi-kötü adam muhabbeti seçtiğimiz menajer ve arkadaşlara görede şekillecek. Düşmanlarımıza doğru sergileyeceğimiz saha performansına göre yüzünüzü koruyacak, sosyal medyada (oyun içi Twitter seçeneği var, evet.) uslup’ümüzü bozmayacağız. Bu yüzden MyCAREER modu tıpkı bir rol yapma oyunu gibi eğlenceli geçecek.

Oyunu oynarken dikkatli olmamız gerekecek çünkü geri dönüş yok!

Evet, geri dönüş yok. Belkide NBA oyunlarında kaybetmeyi haz etmeyenlerin açtıkları karakterleri silmelerinin tek nedeni geri dönüş (Ben 2k14’te şahsen maç sonu C+ alınca deliriyor ve karakterimi silmenin yollarını arıyordum.) olmaması. Belkide daha gerçekçi yapıyor, çünkü siz kaybetsenizde hikaye buna göre şekilleniyor ve toplama şansınız oluyor. Bugüne kadar Undertaker bile yenildiyse, bizde yenilebiliriz.

Devamında birde karakterinize arkadaş listenizdekilerin sataşabileceği gerçeği var. Evet, online desteği de sağlanan bir MyCAREER modundan bahsediyoruz. Bu hikayeyi cidden ileri düzeye atıyor. 31 Ekimde isterseniz bu modtan mahrum kalıp eski nesilde oyunu deniyebilir isterseniz 21 Kasım’da yeni nesilde ilk kez bir WWE oyunu oynama şansını bekleyebilirsiniz.

 

  • Etiketler
  • 2K
Önceki İçerikForza Horizon 2’nin ilk DLC paketi bugün çıkıyor
Sonraki İçerikEnola İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz