System Shock Remake’in yapım aşaması durduruldu

"Bir ara veriyoruz fakat projeyi tamamen sonlandırmıyoruz. System Shock Remake tamamlanacak ve tüm sözlerimiz yerine getirilecek."

System Shock | Nightdive Studios

Kickstarter‘dan yardım toplanarak geliştirilen System Shock Remake‘in yapım aşaması askıya alındı.

Geliştirici firma Nightdive Studios‘un CEO’su Stephen Kick, Kickstarter üzerinden yayımladığı duyuruda, yapımcı ekibin çalışmalarına ara verme kararı aldıklarını, dolayısıyla System Shock’un yeniden yapımını şimdilik durduklarını açıkladı.

Kick “Bazen iki adım ilerlemek için bir adım geri gitmeniz gerekir” başlıklı yazısında, projenin durdurulmasına ilişkin şunları söyledi:

“Planlamamızı değerlendirirken ekibin faaliyetlerini durdurdum, böylece vizyonumuza geri dönebiliriz. Bir ara veriyoruz fakat projeyi tamamen sonlandırmıyoruz. System Shock Remake tamamlanacak ve tüm sözlerimiz yerine getirilecek.”

System Shock Remake için 2016 yazından bu yana Kickstarter üzerinden bağış toplanıyordu. Bugüne kadar 21 bin 625 bağışçı tarafından 1,35 milyon dolar toplandı. Yapımcı stüdyo Nightdive, en son bu yılın Ocak ayında yapım sürecine ait bir güncelleme paylaşmış ve konsept tasarım videosu yayınlamıştı. System Shock’un yeniden yapım projesinin 2017’nin sonlarına doğru çıkış yapması planlanıyordu.

“GERÇEK DIŞI HIRSLAR BÜTÇEYİ TÜKETTİ”

Projeye yakın kaynaklar, planlamadaki değişimlerin ve “gerçek dışı hırsların” Kickstarter bütçesini tükettiğini belirtti. Stüdyonun iş geliştirme yöneticisi Larry Kuperman, bu konuyla ilgili olarak bir röportajında, daha fazla bütçe bulma amacıyla yayıncı firmalarla yapılan görüşmelerin başarılı sonuçlanmadığını söylemişti. Yaklaşık 15 sözleşmeli çalışanın artık proje üzerinde görev almadığını fakat Nightdive’ın tam zamanlı çalışanlarla yoluna devam ettiğini ifade etmişti.

18 İLA 24 AY SONRA OYUN HAZIR OLABİLİR

Kuperman, geliştirme bütçesi için çeşitli yayıncılarla görüştüklerini fakat Nightdive’ın vizyon ve tutkusunun, pazarın beklentileri ile eşleşmediğini söylemişti. Durdurulan yapım sürecinin tekrardan başlayacağını belirten Kuperman, System Shock Remake’in orijinal demosunu oluşturan yapımcıların yeniden projeye dahil edilmesinin de muhtemel olduğunu açıkladı. Remake’in tahminen 18 ila 24 ay sonra hazır olabileceğini de sözlerine ekledi.

System Shock ilk kez 1994’de çıkış yapmıştı. Bilim-kurgu temalı ve aksiyon macera türünde, birinci şahıs oynanışa sahip olan oyunun yeniden yapım projesinin PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkması planlanıyor. Nightdive’ın System Shock Remake’in yapım aşaması için verdiği karar, Otherside Entertainment‘ın üzerinde çalıştığı serinin yeni oyunu System Shock 3‘ü etkilemeyecek.

Nightdive’ın geliştirdiği System Shock Remake, ilk olarak Unity motoru ile yapılmaya başlanmıştı. Geçen yıl Unreal Engine olarak değiştirilmişti. Stüdyo, bu projeyi ilk kez 2015 senesinde, ilk System Shock’un geliştirilmiş versiyonunu yayınlandıktan sonra duyurmuştu. Kuperman, verilen aranın bitişiyle beraber Unreal Engine motorunu kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

 

“Hatalar yapıldı.” diyen stüdyonun iş geliştirme yönetici Larry Kuperman, ekibin Kickstarter’da verdiği sözü yerine getirmeye kararlı olduğunu ifade etti. Bütçe için ise şirketin daha önceden hazırladığı klasik oyunların güncellenmiş ve yeniden yayınlamış versiyonlarının satışlarından yararlanacaklarını söyledi.

“BU PROJEYİ MÜMKÜN KILANLARA SIRTIMIZI DÖNDÜK”

Öte yandan, stüdyonun patronu Stephen Kick, Kickstarter’daki açıklamasına şöyle devam etti:

“Belki de odağımızı kaybettik. Vizyonumuz değişmeye başladı. Remaster fikrinden tamamen yeniden yapıma yöneldik. Orijinal oyunun temel yapısından sapmıştık. Bütçemiz büyüdükçe, potansiyel yayıncılarla görüşmelerimizi sürdürdük. Oyun üzerinde daha fazla çalıştıkça, daha fazla yapmak istedik ve System Shock’u harika kılan o orijinal konulardan saptık.”

Açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Sonuçta proje için verilen kararların sorumluluğu, Nightdive Studios’un kurucusu ve CEO’su olarak bana ait. İşlerin kontrolden çıkmasına izin verdim. Sana, bunları doğru sebeplerden dolayı yaptığımı söyleyebilirim, tamamen harika bir oyun yapmaya kararlıydım fakat yanlış yola girdiğimiz, bu projeyi mümkün kılan Kickstarter’daki bağışçılarımıza sırtımızı döndüğümüz de ortada.”

 

DİĞER HABERLER:

Önceki İçerikSteam’de KDV uygulaması başladı, oyun fiyatları değişti
Sonraki İçerikDark Souls Remastered’ı Switch için geliştiren stüdyo belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz