Planet of the Apes Last Frontier inceleme

Maymunlar Cehennemi filmi gayet başarılıydı. Peki oyunu da öyle mi?

Planet of the Apes Last Frontier inceleme

Planet of the Apes Last Frontier inceleme yazımıza hoş geldiniz. Ülkemizdeki adıyla Maymunlar Cehennemi serisini siz de izlemişsinizdir. Hani şu maymunların genetik mühendislikle akıllanıp, insanların “ne oluyor abi yaa?” diye feryat figan kaçtıkları film serisi var ya işte ondan bahsediyorum. Bu sene 14 Temmuz’da serinin son filmi Maymunlar Cehennemi: Savaş da çıktı. “Sezar ve onun takipçileri insanlarla acımasız bir savaşta karşı karşıya gelirler. Fakat tüm inancına ve hırsına rağmen Sezar’ın ordusu büyük kayıplar verir. Kendisini ordusuna ve halkına karşı sorumlu hisseden Sezar, Colonel ile birebirde yüzleşmek için yola koyulur. Şimdi iki ırkın da geleceğinin kaderi bu yüzleşmeye bağlıdır.” şeklindeydi filmin konusu. Benim açımdan film gayet başarılıydı.

Planet of the Apes Last Frontier inceleme

Oyunu yapan Imaginati Studio, Maymunlar Cehennemi’ni baz alarak İnteraktif kurgu odaklı aksiyon-macera türünde başarılı bir oyun geliştirmişler. Planet of the Apes Last Frontier, Unreal Engine oyun motoruyla geliştirilmiş, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows platformlarına çıkış yapacak. İlk çıkışını  PlayStation 4 için 21 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirecek olan oyunun yayıncılığını FOXNEXT Games, The Imaginarium, Creative England üstlenmekte. Dilerseniz şimdi Planet of the Apes Last Frontier inceleme yazısının detaylarına inelim.

Planet of the Apes Last Frontier inceleme – Ana Menü

Oyun ilk çıkışını PS4 platformları için gerçekleştireceğini yukarıda belirttim. Peki PS4’e çıkıyor da bu oyun direkt gamepad ile mi oynanıyor? Evet, gamepad ile oynayabilirsiniz, fakat oyunumuz Playstation PlayLink sistemini de destekliyor. Kısaca PlayLink’den bahsetmek gerekirse, Playstation 4 için geliştirilmiş aynı anda birden fazla oyuncunun akıllı telefonlarıyla oyuna dahil olmasını sağlayan bir sistem. Planet of the Apes Last Frontier içinde The Imaginati Studios tarafından geliştirilen bir mobil uygulaması mevcut. Bu uygulama sayesinde bir yandan oyunu oynarken diğer yandan Humans (İnsanlar) & Apes (Maymunlar) tarafındaki karakterlerin hikaye odaklı ilerleyişini görebilirsiniz. Bu durum sayesinde hikayede unuttuğunuz bir karar olursa geriye dönük olarak vermiş olduğunuz kararları kontrol edebiliyorsunuz.

Atmosfer bakımından oyun sizi Maymunlar Cehennemi’nin tamamen içerisine sokuyor. Oyunu bitirmek için yaklaşık 4-5 saat arkadaşımla beraber oyunun başından kalkmadık. Grafik, animasyon bakımından da oyun yapımcıları gayet başarılı bir iş çıkartmış.

Gerçek bir interaktif oyun mu?

Planet of the Apes Last Frontier’ın interaktif bir oyun olduğunu belirtmiştim. Bu tür oyunlarda oyuncunun verdiği kararlar doğrultusunda oyun ilerleyiş göstermektedir. Fakat bu oyunda ne karar verirseniz verin sonuç hep aynı kapıya çıkıyor. Oyunu bitirdikten sonra farklı kararlar verip bu denedik. Fakat herhangi bir sonuç yada olay değişmedi.

Planet of the Apes Last Frontier inceleme – seçimler

Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Maymunlar sığındıkları mağarada yiyecek sorunuyla baş başa kalmışlardır. Liderleri insanlarla karşılaşmaları için dağda avlanmamalarını söylese de, maymunlar düzlüğe iner ve insanların ineklerini alır. Bu sırada insanların birini öldürür diğeri yaralarlar. Diğer yandan liderlerini kaybetmiş olan insanların yeni önderi eski liderin eşi olur. Kışa bir hazırlık yapan insanların yanına davetsiz misafirler çıka gelir. Bu misafirleri nezarethanede karantina altında tutarlar. Maymunların yaralamış olduğu insan gelir ve olaylar her iki taraf için de başlamış olur. Oyunun ilk bölümü aşağı yukarı bu şekilde.

Planet of the Apes Last Frontier inceleme

Bu süreçten sonra oyuncu sadece konuşmaların uzunluğunu arttırıyor. Oyuncuya başka bir şey düşmüyor. PlayLink içinde telefonunuzda hikayeyi takip etmek dışında başka bir alternatif yada puan kazanabileceğiniz bir seçenek sunmuyor. Mesela yine bir PlayLink interaktif oyunu olan Hidden Agenda’da diğer oyunculara mobil uygulama üzerinden gizli görevler veriyor. Bu gizli görevleri yerine getirdiğiniz takdirde puan kazanıyorsunuz. Yani arkadaşlarınızla bir yandan polise bir oyun oynarken, diğer yandan arkadaşınızın rakibi oluyorsunuz. Planet of Apes’te ise maalesef bu tür oynanış elementleri yok.

Genel hatlarıyla baktığımızda Planet of the Apes Last Frontier başarılı bir oyun ancak, tatmin edici bir yapım değil. Keşke verilen kararlar oyun içerisinde alternatif seçenekler sunsaydı…

 

 

GENEL BAKIŞ
Görsellik
7
Ses/Müzik
8
Hikaye
7
Eğlence
3
Oynanış
3
Önceki İçerikCD Projekt Red’ten Cyberpunk 2077 için mikro ödeme açıklaması
Sonraki İçerikGolden Joystick 2017 en iyi hikaye anlatımı ödülü verildi
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.
planet-of-the-apes-last-frontier-incelemeGüzel bir film, vasat bir oyun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz