En İyi Mobil Moba Oyunları

Bilgisayar platformlarında oynanma rekoru kıran MOBA oyunlar kadar zevkli mobil MOBA oyunları sizler için en iyi moba oyunları listemizde derledik.

Listemize başlamadan önce bu MOBA nedir neyin nesidir? MOBA da bunun Türkçe bir karşılığı yok mudur? Bundan bahsedelim daha sonra oyunlarla ilk defa tanışan okurlarımız için daha berrak bir liste hazırlamış oluruz. MOBA’nın açılımı İngilizce olarak Multiplayer Online Battle Arena’dır. Türkçeye ise karşılık gelen anlamı Çevrimiçi Çok Oyunculu Savaş Arenasıdır. İsminde de anlayacağımız gibi farklı oyunlarda farklı isimler veriler savaş arenalarında farklı oyuncu sayıları ile karşılıklı iki takımın savaştığı bir oyun türüdür.

Listemize başlamanın zamanı geldi. Listemizi bitirdikten sonra, listede ki tüm oyunları deneyerek sizde en iyi mobil MOBA hangisi sorusuna cevap verebilirsiniz.

Mobile Legends: Bang Bang

Mobil Legends

Moonton şirketi tarafından tasarlanan Mobil Legends Google Play Store’da en çok indirilen mobil MOBA oyundur. 50 milyonu geçkin bir indirme sayısı yakalayan Mobil Legends en iyi mobil MOBA oyunları listemizde en başta olmasını gerektiğini düşündüm.

5v5, 3v3 ve 1v1 gibi takımlar oluşturup Mobil Legends savaş arenasında takımınız ile kıyasıya bir mücadele içerisine girebilir ve oyunun kendine ait lig sıralamasında takımınızı en yükseğe taşıyabilirsiniz. Sürekli düzenlenen Espor turnuvalarına takımınız ile katılabilir ve binlerce dolar para ödülü havuzundan payınıza düşeni alabilirsiniz. 44 farklı kahramana sahip olabilir ve birbirinden eğlenceli kostümlerinizi giyip savaş arenasında boy gösterebilirsiniz.

3 milyon 400 bin kere oylanan Mobil Legends bu oyların 2 milyon 500 bininden beş yıldız almış.

Buradan İndirebilirsiniz.

Arena of Valor (Strike of Kings)

Arena of Valor

Proxima Beta PTE şirketinin yayıncılığını üstelendiği ve Avrupa ile beraber Türkiye’ye Strike of Kings adıyla beta sürecine giriş yapan mobil MOBA oyunu Arena of Valor son zamanların en iyi mobil MOBA’sı olarak gösteriliyor. Tencent Games firması tarafından yapılan Arena of Valor bizim karşımıza ilk olarak durmak bilmeyen reklamlarla çıktı. Büyük ihtimal çoğumuz bu reklamlara artık dayanamayıp indiren kişileriz. Çaktırmayın bende reklamda görüp indirdim şimdi bağımlısı oldum. Tencent Games dünya çapında en çok oynanan MOBA oyunu League of Legends’in sahibidir.

DC Universe ile anlaşma yapan Arena of Valor mobil MOBA oyunun artık daha fazla DC karakteri görebileceğiz. Şuan DC karakteri olan Batman ile Arena of Valor’da kıyasıya bir savaşa çıkabilirsiniz. Planlanan güncellemeler ile şuan için oyuna gelmesi beklenen Joker, Wonder Woman, Superman oyuncuları oldukça heyecanlandırıyor.

1 milyon indirme barajını geçen oyunumuz yeni olmasına rağmen büyük bir kitle elde ederek 120 binlik oyunun 100 binini beş yıldızlı oy alarak zirveye yaklaşmış oldu. Şuan için 25 tane kahramana ev sahipliği yapan oyunumuz her güncellemede eklenen kahramanlar ile sayısını artırıyor bu yazıyı okurken bile kahraman eklenmiş olabilir ya da duyurulmuş olabilir. 5v5, 3v3, 1v1 ve yakın gelecek olan 10v10 deneyimi ile herkesi sevindiren Arena of Valor mobil MOBA oyununu hala oynamadıysanız aşağıda ki linkten indirebilirsiniz.

Buradan İndirebilirsiniz.

Vainglory

Vainglory

Super Evil Megacorp tarafından geliştirilen ve yayınlayan Vainglory diğer mobil MOBA oyunlarında farklı olarak dokunma kontrolleri ile oynanmasıdır. Yani ekrana dokunarak sağa sola ilerleyebiliyorsunuz. Aynı League of Legends oyunun da mouse ile hareket ederken Vainglory’de ise ekrana parmağımız ile dokunarak ilerliyoruz. Küçük ekranlarda ne kadar kullanışlı olur tartışılır ama bu tarz kontrolleri seviyorsanız sizin en iyi mobil moba oyun Vainglory’dir. Diğer mobil MOBA oyunlarından daha gelişmiş bir grafik yapısına sahip oyunda aynı zamanda daha uzun süren karşılaşmalar vardır.

Sadece 3v3 ve 1v1 oyun modunun bulunduğu oyunda ilerleyen zamanlarda gelecek güncelleme ile 5v5 takım seçiminin ekleneceği bekleniyor. Çoğu kişi tarafından bu güncelleme olumlu karşılanmasa da olması gereken bir özellik olduğunu düşünüyorum. 10 milyon indirme barajını geçen Vainglory uzun zamandır sektörde. 580 bin oylamadan 430 bin beş yıldız oyu alarak kitlesini mutlu ettiğini anlayabiliriz.

Buradan İndirebilirsiniz.

Heroes Evolved

Heroes Evolved

Reality Squared Games tarafından yayınlanan Heroes Evolved bilgisayarda oynadığımız MOBA oyunlarına en çok benzeyeni. Aynı zamanda grafik bakımından en iyi mobil MOBA oyun diyebiliriz. Heroes Evolved mobil MOBA oyununda totem yerleştirmeden ekstra bir fazla pasif yeteneğe kadar herşey mevcut. Aynı zamanda ayrıntılı bir ormana sahip Heroes Evolved League of Legends sevenler için alternatif bir mobil MOBA oyunu olmuş diyebiliriz. Kostümleri ile ön plana çıkan oyunda her kostümün oyun içinde ekstra özellikleri var bunlara örnek verecek olursak fazladan altın veya deneyim puanı kazanmayı örnek gösterebiliriz. Bu yönünden bazı oyuncular tarafından pay to win olmakla yani parayı veren düdüğü çalar durumu ile yargılanması dolayısıyla bir kısım kitle tarafından sevilmiyor. Bu durum doğru mu değil mi bilmem ama ücretsiz oyun arkadaş adamlar para kazanacak der geçerim.

Oyun için yaratıkları kestikçe kazandığımız altın ile karakterimizi geliştirmek için aldığımız eşyalar bazen bize ekstra yetenek hakkı da doğuruyor. Bu yönü de diğer mobil MOBA oyunlardan farklı olarak gösterilebilir. Belki de bu tarz farklılıkları Heroes Evolved’i en iyi mobil moba oyun yapar. 200 bin oylamadan 140 bin beş yıldızlı oy alan Heroes Evolved anlaşılan sadık ve oyunu seven bir kitleye sahip.

Buradan İndirebilirsiniz.

Heroes Arena

Heroes Arena

uCool şirketi tarafından geliştirilen ve yayınlanan Heroes Arena bir çok konuda iddialı bir şekilde piyasaya giriş yaptı ve hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine ulaştı. Gelelim bu iddialı mobil MOBA oyunumuz Heroes Arena’iddialarına, mükemmel ve akıcı grafikleri olduğunu söyleyen oyunumuz benim sınavımdan geçti. Cidden eğlenceli ve güzel grafiklere sahip oyun aynı zamanda diğer bir iddiası olan hızlı oyun anlayışını da doğrulamış oldum. Seri oyunları sevenlerin ve grafiğe önem veren MOBA oyuncularının tercih edeceği güzellikle bir oyun tavsiye ederim.

5v5, 3v3 ve 1v1 takım seçimlerine sahip olan Heroes Arena 120 bin oylamadan 75 bin beş yıldızlı oy alarak alnın akıyla çıkmışa benziyor. Piyasa da yeni olması dolayısı ile şimdilik oyunu yeterli buldum.

Buradan İndirebilirsiniz.

Beş oyundan oluşan dolu dolu bir listenin daha sonuna geldik. En iyi mobil moba oyunları listemizde olması gerektiğini düşündüğünüz oyunlar varsa lütfen bizimle yorumlar aracılığı ile iletişime geçin. Sürekli gelişen mobil MOBA oyun pazarını takip ederek bu listeyi güncel tutacağımızdan emin olabilirsiniz.

Diğer liste yazılarımızı da okumayı unutmayın.

En İyi Android Aksiyon Oyunları

En İyi Android Yarış Oyunları

En İyi Android Savaş Oyunları

 

 

Önceki İçerikThe Witcher serisinde kaçırılmayacak indirim!
Sonraki İçerikBir Başarı Hikayesi: CS GO içinde H1Z1 KOTK
10 Kasım 1997 yılında Uşak'da doğdum. Okul hayatıma Denizli de başladım ve şuan da İzmir de devam ediyorum. Asıl mesleğim şuan Üniversitesini okuduğum Radyoloji Teknikerliği. Küçük yaşlarda başlayan bilgisayar oyunları merakı beni makale yazarlığını kadar getirdi. Hobi olarak değil de meslek olarak gördüğüm yazarlık hayatımın büyük bir parçasını oluşturuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz