Bir Başarı Hikayesi: CS GO içinde H1Z1 KOTK

Hepimiz, normalde birbirinden ayrı olan ama yine de çok sevdiğimiz şeyleri bir arada görmeyi isteriz. Makarna ile ketçap gibi, Batman ile Superman gibi, Counter Strike Global Offensive ile H1Z1 King Of The Kill gibi.

Kinsi55 kullanıcı adlı oyuncu da aslında sadece bunu istemiş; ayrı ayrı sevdiği iki güzel şeyi bir araya getirmeyi. Bu proje Kinsi55’in projesi değil. Bizim projemiz, oyuncuların projesi, topluluğun projesi. Birlikte neler başarabileceğimizi gösteriyor bu proje.

Her şey böyle basit bir fikirle başlamış. Sonra bu fikri gerçekleştirmeyi denemiş. Hiçbir zaman büyük hedefleri olmamış sadece bir insanın CS: GO’nun sağladığı mod özelliklerini kullanarak ne kadar büyük bir şey yapabileceğini sınamak istemiş. 8 ay sonra ise ”Yakında” mesajı taşıyan bu tweeti paylaştı.

Basit bir fikir ile başlayan bu serüven, tam 8 aylık uğraşın ardından meyve vermiş. Hiçbir kazanç sağlamadığını iddia ettiği bu proje için H1Z1 oyununun geliştiricisi olan Daybreak firmasının resmi bir yetkilisi ile görüşmüş ve telifli içerikleri kullanıp kullanamayacağını sormuş. ”Projenin ne olduğuna bağlı olarak değişir ama madem ki kazanç sağlayacağın bir iş değil, o halde sorun yaşayacağımızı sanmıyorum” cevabını almış. 

Projesini tamamladığında Reddit üzerinden bir paylaşımda bulunarak insanlara CS:GO üzerinden H1Z1 oynayabileceğini duyurmuş. Kısa zaman içinde pek çok oyuncu toplamış. Projeye dahil olan insanlar, deneyimlerini paylaşarak projenin daha iyi bir hale gelmesi için uğraşmış, hala da uğraşıyor.

Bu modu go4tk.net internet sitesi üzerinden hemen bugün oynayabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece siteye Steam hesabınızla giriş yaptıktan sonra CS:GO açık iken sitenin sol altında bulunan Play butonuna basmak. Bu andan itibaren, internet hızınıza göre sıraya alınıyorsunuz ve biraz bekledikten sonra 50 kişi kapasiteli bir sunucuya yönlendiriliyorsunuz. Geriye sadece oyunun tadını çıkarmak kalıyor.

Görselde de görüldüğü üzere harita neredeyse bire bir aynı hem de Kinsi55’in söylediğine göre de_overpass haritasının tam dört katı büyüklükte. Paraşüt mekaniklerinde ufak farklılıklar hissedilse de gayet başarılı. H1Z1’de bulunan ancak CS: GO’da bulunmayan ilk yardım kiti, bandaj, dürbün, kask gibi nesneler; herhangi bir animasyona sahip olmasalar da görünüşte orijinallerinden ayırt edilemiyorlar.

Kinsi55, projesindeki bazı ögelerin; üzerinde oynama yapılmamış olan CS: GO mekaniklerinden ne kadar farklı olduğunu da listelemiş. Bunların başında mermilerin hedefe anında ulaşmaması geliyor. Hedef ile aranızdaki mesafeye göre, merminin hedefe ulaşma süresi artıyor hatta mermi, yükseklik bile kaybediyor.

Benzeri farklılıkların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki görselde görüldüğü gibi, zehirli gaz özelliğinin yanı sıra harita ve envanter de orijinal H1Z1’den pek aşağı kalır gibi değil.

H1Z1 ile CS: GO’da bulunan silahların da elinden geldiğince aynı olmasını isteyen Kinsi55, silahların üzerinde de oynamalar yapmış. H1Z1’de bulunan AR15 silahı için CS: GO’da bulunan M4A4 silahının atış hızını düşürmüş. CS: GO’da bulunan AK47 ile H1Z1’de bulunan AK47’yi daha benzer kılabilmek için atış hızı ve hasar üzerinde değişiklikler yapmış. CS: GO’da bulunan Scout silahını da moda dahil etmek istemiş ancak bunun için Air Drop özelliğini oyuna entegre edebilmeyi bekleyecekmiş. Bunların yanında CS: GO’da bulunan P2000 ve Nova isimli silahları da bu modun içerisinde bulabilirsiniz.

Bizler gibi bir oyuncu olan Kinsi55, düşük bütçeli bilgisayar kullanıcılarını da düşünerek haritanın ana hatları ve siper alınabilen ağaçlar dışında, mümkün olduğunca haritayı detaylandırmaktan kaçınmış. Hatta site üzerinden tercihinize sunulan, daha düşük görüntü kalitesine rağmen performans artışı sağlayacan bir özellik bile eklemiş.

 Görüldüğü üzere normal ayarlarda FPS ( Frame per Second) değeri 203 iken, performans arttırdığını söylediği özellik aktifken FPS değeri 410.

Mod, H1Z1’dekine benzer bir sıralama sistemine de sahip. Oyundaki başarınıza göre puan kazanarak sıralamaya girdiğiniz liste, her ayın ilk günü sıfırlanıyor ve her ay bu listedeki ilk beş oyuncu, Play butonuna bastığında internet hızı gözetilmeksizin oyuna diğer oyuncularından önce bağlanabilme ayrıcalığı kazanıyor.

Kinsi55’in kısa vadeli hedefi ise modun iki kişilik takımlar halinde oynanabilmesi. Beş kişilik takımları da moda dahil edebilmeyi çok istediğini söyleyen Kinsi55, CS: GO sunucularının elli kişiye kadar oyuncuya izin veriyor olmasının bunun için bir engel olduğunu söylüyor.

Bu modu denemek için yapmanız gerekenler go4tk.net internet sitesine girerek yukarıda belirttiğimiz adımları izlemek.

Oyuncuların hala modu geliştirmek için yardımlaştığı resmi Reddit sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz.

 

Önceki İçerikEn İyi Mobil Moba Oyunları
Sonraki İçerikPlayStation Plus Eylül 2017 oyunları belli oldu
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz