En çok para kazanan oyun şirketleri

Yapılan bir araştırma ile en çok para kazanan oyun şirketleri belli oldu.

Araştırma ekibi Newzoo tarafından yayınlanan yeni verilere göre, geçtiğimiz yıl video oyunlarından en çok para kazanan oyun şirketleri belli oldu.

Newzoo tarafından yapılan araştırmanın grafiğinde, oyun endüstrisinde yıllık payı 6,900 dolardan fazla olanlar yer alıyor. Bu şirketlerin ‘halka açık şirketler’ olduğunu da belirtmek gerekir.

İlk 25 halka açık oyun şirketinin oyun endüstrisinde geçen yıl toplam geliri 54.1 milyar dolar! Bu, küresel video pazarının %65’ine denk geliyor. Geri kalan yüzde 45’lik kısım ise küçük boyutlu veya halka açık olmayan Valve gibi şirketlerin payı. Valve, halka açık olmadığı için bu listede yer almıyor.

Riot Games’in sahibi Tencent, lisede ilk sırada yer alıyor. 2014 yılındaki geliri 7.2 milyar dolar. Onu takip eden şirket ise 6.0 milyar dolarlık geliri ile Sony. Daha sonra ise sırayla 5 milyar dolarlık geliri ile Microsoft, 4.5 milyar dolarlık geliri ile EA ve 4.4 milyar dolarlık geliri ile Activision ve Blizzard geliyor. Mobil devler ise sırasıyla Google, Apple ve  King olarak sıralanıyor. İlk 10’un son sıralarında ise sırasıyla Ubisoft ve Nintendo yer alıyor.

Ayrıca grafikte 2013 yılının gelirlerini de görebilir ve karşılaştırabilirsiniz. İşte 2014 yılında en çok para kazanan oyun şirketleri:

En çok para kazanan oyun şirketleri

 

Önceki İçerikFeministler GTA V oynarsa ne olur?
Sonraki İçerikDevil May Cry 4: Special Edition için 25 dakikalık oynanış videosu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz