“Mass Effect: Andromeda çok fazla eleştirildi; seri geri dönebilir”

EA'in patronu Patrick Soderlund, Mass Effect: Andromeda'nın "hak ettiğinden fazla eleştirildiğini" savundu ve serinin ilerleyen yıllarda geri dönebileceğini söyledi.

Mass Effect: Andromeda | EA/BioWare

EA‘in patronu Patrick Soderlund, Mass Effect: Andromeda‘nın “hak ettiğinden fazla eleştirildiğini” savundu ve serinin ilerleyen yıllarda geri dönebileceğini söyledi.

Electronic Arts’ın en büyük ve en çok bilinen oyun serilerinden biri olan Mass Effect‘in en yeni oyunu Mass Effect: Andromeda bu yılın Mart ayında çıkmıştı. Çıktığı ilk günden itibaren çok fazla teknik hatayla boğuşan oyun haliyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu. EA’in başkanı Patrick Soderlund ise son röportajında bu konuya değindi.

GameReactor‘e konuşan Patrick Soderlund, “Genelde bunu yapmam fakat oyunun [Mass Effect: Andromeda] gereğinden fazla eleştiriye maruz kaldığını düşünüyorum.” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bence oyun harika bir yapım. Evet, bazı şeylerin daha iyi yapılabileceği gerçeğinin farkındayız ancak bir bütün olarak bugün gidip oyunu her içeriğiyle beraber satın alırsanız, kişisel olarak görüşüm satın almaya değer bir oyun olduğu yönünde.”

Geliştirici stüdyo BioWare, oyunun çıkışından bu yana Andromeda’yı düzeltmek adına çeşitli güncellemeler yayınladı. Özellikle animasyon yönünden problemli olan oyun stabil hale getirildi. Öte yandan stüdyo oyunun hikaye moduna olan desteğini çekti fakat çok oyunculu kısım için yeni içerikler yayınlayacağını duyurdu.

İLGİLİ HABER – BioWare, Mass Effect: Andromeda’ya olan desteğini kesiyor

Geçtiğimiz günlerde ise BioWare Montreal, EA’in Motive oyun stüdyosu ile güçlerini birleştirdiğini açıklamıştı. Tüm bunlara rağmen, Mass Effect serisinin “boşlukta” olduğu yönünde söylentiler mevcut ve Soderlund da serinin geri dönebileceğine inanıyor.

İLGİLİ HABER – BioWare ve Motive oyun stüdyoları güçlerini birleştirdi

“Mass Effect bir oyun serisi olarak oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip ve bilirsiniz, ‘EA başka bir Mas Effect oyunu yapmayacak’ diyen insanlar görüyorum. Mass Effect serisine geri dönmememiz için hiçbir sebep göremiyorum. Neden olmasın? İnanılmaz bir evrene sahip, sevilen bir seri, hayran kitlesi çok geniş ve EA ile BioWare’e çok fazla şey katmış bir oyun serisi.”

“Dikkatli olmamız gereken konu, her ne zaman yeni bir Mass Effect ile geri dönersek, bunu gerçekten uygun bir şekilde, yenilenmiş olarak ve heyecan verici düzeyde yapmamız gerektiğidir.”

BioWare’in kurucusu olan ve Mass Effect serisinin temellerini atan Casey Hudson, bu yılın başlarında stüdyoya geri dönmüş ve BioWare Edmonton’ın başına geçerek Anthem adlı yeni oyunun yapımında görev almaya başlamıştı.

Son olarak, BioWare’in Mass Effect oyun serisinden uyarlama bir film projesi için çalışmalara başladığı yönünde iddialar mevcut.

Önceki İçerikDragon Ball FighterZ: Super Saiyan God Blue Fragmanı Yayınlandı
Sonraki İçerikStreet Fighter V’in Yeni Karakteri Menat Duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz